Holivudas laukia „Oskaro“ nominacijų

Nominuoti filmai, aktoriai ir kino kūrėjai bus paskelbti per ceremoniją Beverli Hilse, kuri duos startą finišo tiesiajai Holivudo apdovanojimų sezono lenktynėse.

87-oji „Oskarų“ įteikimo ceremonija įvyks vasario 22 d. teatre „Dolby“ Holivudo centre.
87-oji „Oskarų“ įteikimo ceremonija įvyks vasario 22 d. teatre „Dolby“ Holivudo centre.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Jan 15, 2015, 1:47 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 12:29 AM

Į „Oskarus“ taip pat gali pretenduoti  „Vaizduotės žaidimas“ (The Imitation Game), „Selma“ (Selma), „Visko teorija“ (The Theory of Everything) ir „Viešbutis „Grand Budapest“ (The Grand Budapest Hotel).

Nominuoti filmai, aktoriai ir kino kūrėjai bus paskelbti per ceremoniją Beverli Hilse, kuri duos startą finišo tiesiajai Holivudo apdovanojimų sezono lenktynėse.

Geriausio aktoriaus kategorijoje tikėtini nominantai yra Michaelas Keatonas iš „Žmogaus-paukščio“ ir du britai: Benedictas Cumberbatchas iš „Vaizduotės žaidimo“ ir „Auksinio gaublio“ laureatas Eddie Redmayne'as  iš „Visko teorijos“.

Į geriausios aktorės vardą, kaip tikimasi, pretenduos „Auksinio gaublio“ laimėtoja Julianne Moore, suvaidinusi filme „Ta pati Elisa“ (Still Alice), Reese Witherspoon iš „Laukinės“ (Wild) ir britė Rosamund Pike iš „Dingusios“ (Gone Girl), teigia interneto svetainė „Gold Derby“.

Nominacijos, kurias skiria daugiau kaip 6 000 Kino meno ir mokslo akademijos narių, bus paskelbtos ketvirtadienį po 5 val. 30 min. (15 val. 30 min. Lietuvos laiku).

87-oji „Oskarų“ įteikimo ceremonija įvyks vasario 22 dieną teatre „Dolby“ Holivudo centre. Balsavimas prasidės vasario 6 dieną ir baigsis vasario 17-ąją.

Šiemet tarp pagrindiniais pretendentais nurodomų filmų yra daug tikrų istorijų: keturi iš penkių filmų, praėjusį savaitgalį nominuotų geriausios dramos „Auksiniam gaubliui“, yra paremti tikrais įvykiais.

Tarp realių asmenų, pagerbiamų didžiajame ekrane, yra astrofizikas Stephenas Hawkingas, apie kurį pastatyta „Visko teorija“, britų matematikas Alanas Turingas, apie kurį pasakoja „Vaizduotės žaidimas“, ir Martinas Lutheris Kingas jaunesnysis, vaizduojamas filme „Selma“.

Geriausio režisieriaus kategorijoje aiškiais favoritais yra laikomi „Vaikystę“ per 12 metų su tais pačiais aktoriais pastatęs Richardas Linklateris,  „Žmogaus-paukščio“ kūrėjas Alejandro Gonzalezas Inarritu ir „Viešbučio „Grand  Budapest“ režisierius Wesas Andersonas.

Pretendentais į geriausius antrojo plano aktorius laikomi, pavyzdžiui, „Auksinio gaublio“ laimėtojas Jonathanas Kimble'as Simmonsas iš „Atkirčio“ (Whiplash) apie džiazo būgnininką, Ethanas Hawke'as iš „Vaikystės“ ir Edwardas Nortonas iš „Žmogaus- paukščio“, o geriausios antrojo plano aktorės kategorijoje tikimasi Patricios Arquette iš „Vaikystės“ ir Emmos Stone iš „Žmogaus- paukščio“ nominavimo.

Meryl Streep, kuri jau yra gavusi tris „Oskarus“ ir rekordiškai daug – aštuoniolika – jų nominacijų, gali būti nominuota ir šiemet už raganos vaidmenį miuzikle „Gilyn į mišką“ (Into the Woods).

Nekantriai lauktos „Oskarų“ nominacijos skelbiamos vos keturios dienos po to, kai „Vaikystė“ triumfavo per „Auksinių gaublių“ įteikimo ceremoniją, pelniusi geriausio filmo ir geriausio režisieriaus statulėles, taip pat – apdovanojimą aktorei P.Arquette.

„Žmogus-paukštis“ apie niekam nebereikalingą kino aktorių, kuris bando gaivinti savo karjerą teatre ir kurį suvaidino M.Keatonas, ir „Visko teorija“ apie S.Hawkingo progresuojančią negalią gavo po du apdovanojimus.

„Auksiniai gaubliai“, pagal kurių nominacijų skaičių pirmavo septynias jų gavęs „Žmogus-paukštis“, pateikė kelis netikėtumus, kurie lenktynėms dėl „Oskarų“ suteikė tam tikro dramatizmo.

„Mano pirmas perspėjimas „Gaublių“ laimėtojams: nepradėkit per daug pasitikėti savimi“, – sakė „Variety“ redaktorius Timas Gray, kuris perspėjo, kad „Gaubliai“ dažnai būna prastas „Oskarų“ šlovės indikatorius.

Galbūt didžiausias netikėtumas per „Auksinių gaublių“ įteikimo ceremoniją buvo geriausios komedijos ar miuziklo statulėlė stilingai W.Andersono istorijai apie vagystę „Viešbutis „Grand Budapest“, o ne „Žmogui-paukščiui“.

„Grand Budapest“ triumfas meta tarsi suktą kamuolį į „Oskarų“ lenktynes“, – rašė „The Los Angeles Times“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.