„Sangailė“ – Berlyno kino festivalio konkursinėje programoje

Šiemet lietuviškas filmas apie paauglystę „Sangailė“ – rimtas pretendentas gauti prizą Berlyno tarptautiniame kino festivalyje. Festivalio komisija penktadienį paskelbė, kad tai vienas iš filmų, dalyvausiantis „Panorama“ konkursinėje programoje. Tarptautinis Berlyno filmų festivalis vyks vasario mėnesį.

Filmo „Sangailė“ pagrindinė herojė svajoja apie skrydį sportiniu lėktuvu.
Filmo „Sangailė“ pagrindinė herojė svajoja apie skrydį sportiniu lėktuvu.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 16, 2015, 4:44 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 9:03 PM

„Sangailė“ pateko į pagrindinę „Panorama“ programos dalį. Šiame konkurse varžosi tiek pasaulyje žinomų režisierių, tiek debiutantų sukurti filmai, turintys savitą autorinį braižą.

„Labai džiaugiamės, kad filmas pateko į vieną iš Berlyno festivalio konkursinių programų. Taip pat, kad filmo aktorė Aistė Diržiūtė festivalio metu atstovaus Lietuvą kaip Rytų Europos kylanti žvaigždė – ji pateko tarp 10 finalininkų „Shooting Stars“ konkurse. Tai reiškia, kad aktorei, o kartu ir Lietuvai, kino profesionalai ir žiniasklaida Berlyne skirs daug dėmesio“, – sakė viena iš filmo prodiuserių Živilė Gallego.

Prancūzijoje gyvenančios Alantės Kavaitės režisuotas filmas „Sangailė“ pasakoja apie dvi paaugles mergaites (akt. Julija Steponaitytė ir Aistė Diržiūtė) – jų išgyvenimus brandos periodu, seksualumo ieškojimus ir savo baimių įveikimą. Filmas labai vizualus, jame užfiksuoti ir kvapą gniaužiantys akrobatiniai lėktuvų manevrai – juos filme atliko žymiausias Lietuvos lakūnas ir pasaulio akrobatinio skraidymo čempionas Jurgis Kairys.

Atrodo, kad ir pats filmas įgauna pagreitį svaiginančiam sėkmės skrydžiui: Berlynas – tai jau antras festivalis, į kurį vežama parodyti Lietuvoje sukurta „Sangailė“. Prieš tai filmas dalyvaus prestižiniame Sandanso kino festivalyje JAV. Šiame festivalyje, kuriame veržėsi dalyvauti 12 tūkstančių filmų iš viso pasaulio, „Sangailė“ atidarys vieną iš konkursinių vaidybinių ilgametražių filmų programų ir joje varžysis dėl prizo.

„Geresnės metų pradžios Lietuvos kinui ir jo gerbėjams ir negalėtume įsivaizduoti. „Sangailės“ pasaulinė premjera JAV vykstančiame Sandanso kino festivalyje ir Europos premjera viename svarbiausių senojo žemyno festivalių yra itin stiprus derinys, žadantis išties sėkmingą filmo kelionę“, – sakė Lietuvos kino centro direktorius Rolandas Kvietkauskas.

Vaidybinį filmą „Sangailė“ prodiusavo kompanija „Fralita Films“ kartu su prancūzų kompanija „Les Films d'Antoine“, taip pat prisidėjo olandų prodiuserių kompanija „Viking Films“. Filmo gamybą Lietuvoje parėmė Lietuvos kino centras.

Berlyno tarptautinis filmų festivalis, taip pat vadinamas „Berlinale“, yra kasmetinis vasario mėnesį nuo 1951-ųjų rengiamas naujų filmų pristatymo festivalis. Čia dalyvauja filmų kūrėjai iš viso pasaulio. Festivalyje lankėsi tokios pasaulinio garso kino žvaigždės kaip Nicolas Cage‘as, Amanda Seyfried, Catherine Deneuve, Hughas Jackmanas, Isabella Rossellini, Jamesas Franco, Jeremy Ironsas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.