„50 pilkų atspalvių“ premjera Berlyne prajuokino žiūrovus

Berlyno kino festivalyje įvykusi filmo pagal populiarų britų rašytojos Erikos Leonard James erotinį romaną „50 pilkų atspalvių“ premjera sulaukė geresnių nei tikėtasi kritikų vertinimų, tačiau, pasak „Reuters“ agentūros, seanso metu kino salėje nuolat girdėjosi juoko pliūpsniai.

Pagrindinių vaidmenų atlikėjai – airis Jamie Dornanas, žinomas kaip „Calvin Klein“, „Dior“ ir „Armani“ modelis, ir Dakota Johnson, Melanie Griffith duktė, aktoriaus Antonio Bandero įdukra.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Pagrindinių vaidmenų atlikėjai – airis Jamie Dornanas, žinomas kaip „Calvin Klein“, „Dior“ ir „Armani“ modelis, ir Dakota Johnson, Melanie Griffith duktė, aktoriaus Antonio Bandero įdukra.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 12, 2015, 9:19 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 8:51 AM

Publiką itin linksmino jausmingi, tiesiogiai iš knygos perkelti dialogai. O ypač audringą reakciją sukėlė scena, kurioje herojus vidury nakties palieka savo partnerę lovoje ir ima groti F.Chopiną.

Po premjeros kai kurie žiūrovai sakė, jog sekso scenomis su sadomazochistiniais elementais jau neįmanoma nustebinti Europos publikos. Todėl šią juostą jų manymu gali žiūrėti įvairaus amžiaus publika, net vaikai.

Tuo tarpu žurnalas „Variety" teigia, jog režisierės Sam Taylor-Wood sukurtas filmas smarkiai „pagerino“ E.L.James romaną. „Guardian" taip pat konstatuoja, kad vietoj banalios kinoadaptacijos publika gavo jos lūkesčius pranokusį kūrinį.

Tiesa, kino tinklalapio www.imdb.com lankytojai filmą kol kas įvertino tik 3,3 balais iš 10. Kritikai pabrėžia, kad pornografijos kupiname šiuolaikiniame pasaulyje „50 pilkų atspalvių“ atrodo kaip švelni provokacija.

„Guardian“ pagyrė ir aktorę Dakotą Johnson, kaip gana įtikinamai suvaidinusią savo vaidmenį vienoje kvailiausių romantinių šiuolaikinės popkultūros istorijų.

Filmas Lietuvos kino teatruose pradedamas rodyti Valentino dienos išvakarėse – vasario 13-ąją. Melodrama vadinamos erotinės istorijos režisierė – Sam Taylor-Wood, aktoriaus Aarono Tayloro-Johnsono žmona. Pagrindinių vaidmenų atlikėjai – 27 metų airis Jamie Dornanas, žinomas kaip „Calvin Klein“, „Dior“ ir „Armani“ modelis, ir 24 metų Dakota Johnson, Melanie Griffith duktė, aktoriaus Antonio Bandero įdukra.

65-asis Berlyno kino festivalis Vokietijos sostinėje vyks iki vasario 15 dienos. Tarptautinio kino forumo žiuri komisijos vadovas – amerikiečių režisierius Darrenas Aronofsky. „Juodosios gulbės“ (Black Swan), „Imtynininko“ (The Wrestler) ir šiemetinio blokbasterio „Nojaus laivas“ (Noah) kūrėjo vadovaujama žiuri nuspręs, kam atiteks šio vieno svarbiausių Europos kino festivalių apdovanojimai – „Aukso lokys“ ir „Sidabro lokys“.

„50 pilkų atspalvių“ – erotinis romanas, išleistas 2011 metais. Jame pasakojama apie koledžo auklėtinės Anastazijos Stil ir jauno verslininko Kristiano Grėjaus meilę, nenutylint ir kiek egzotiškų jų sekso santykių smulkmenų.

Užsimezgus aistringam romanui, Grėjus pareikalauja pasirašyti sutartį, pagal kurią jam būtų leista visiškai valdyti merginos gyvenimą. Pasirodo, žavusis verslininkas kankinamas vidinių demonų ir neįprastų poreikių. Pažindama Kristianą, mergina atranda savo troškimus ir atskleidžia tamsias Grėjaus paslaptis, kruopščiai slepiamas nuo visuomenės.

Vos pasirodęs romanas „Penkiasdešimt atspalvių" tapo bestseleriu ir buvo išverstas į daugiau nei pusę šimto kalbų. Tarp jų – ir lietuvių. Paraiškas kurti filmą pagal šią trilogiją pateikė garsiausios pasaulio kino studijos. Pasisekė „Focus Features“ ir „Universal Pictures“.

Parengė Emilija Lapė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.