Kino teatras kviečia apžvelgti „Sidabrinės gervės“ derlių

Lietuvos kino apdovanojimai „Sidabrinė gervė“ kinomanams pateiks staigmeną. Jau šį trečiadienį rengiama šešiose kategorijose nominuotos ir Metų geriausiu filmu pretenduojančios tapti juostos „Sangailės vasara“ peržiūra. Išskirtinis seansas įvyks kino teatre „Skalvija“ gegužės 6 d.19 val.

Kadras iš filmo „Sangailės vasara“.
Kadras iš filmo „Sangailės vasara“.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 5, 2015, 5:43 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 10:00 PM

„Lietuvoje filmo premjerą surengsime tik rugpjūčio pabaigoje, o iki tol mes nusprendėme leisti su juo susipažinti apdovanojimų „Sidabrinė gervė“ laukiantiems žmonėms išankstinio seanso metu. Tai bus proga „Sangailės vasarą“ pamatyti ir visiems Lietuvių kino akademijos (LiKA) nariams, rinksiantiems laureatus. Juk filmą daug maloniau žiūrėti didžiajame ekrane, o ne kompiuteryje“, – kalbėjo filmo prodiuserė Živilė Gallego.

Anot prodiuserės, pakliūti į nominantų gretas tikėjosi visa filmo komanda. Tačiau kas galėjo nuspėti, kad jis bus nominuotas net šešiose kategorijose?

„Tai didžiulis filmo įvertinimas. Tai, kad jis sulaukė tokio susidomėjimo pirmiausia yra režisierės Alantės nuopelnas. Labai norime laimėti, bet jau tai, kad esame nominuoti – didelis laimėjimas“, – sakė prodiuserė.

Živilės teigimu, žinia apie filmo sėkmę gimtojoje šalyje Prancūzijoje gyvenančią ir kuriančią režisierę A.Kavaitę labai nudžiugino.

8-tus metus rengiami Lietuvos kino apdovanojimai žada ir daugiau malonių netikėtumų lietuviško kino mėgėjams. Kino teatre „Skalvija“ gegužės 26-30 dienomis bus rodomi ir kiti prestižinei statulėlei nominuoti filmai.

„Likus savaitei iki apdovanojimų, mes nusprendėme surengti visų nominuotų filmų peržiūras ir taip apžvelgti, kas praėjusiais metais buvo sukurta Lietuvoje.

Filmus suskirstėme į kategorijas, kad žiūrovas nepasiklystų ir atėjęs pamatytų jam rūpimus, jį dominančius filmus“, – sakė kino teatro „Skalvija“ programų koordinatorė Austė Zdančiūtė.

Kino teatre „Skalvija“ nominuotų apdonavojimui „Sidabrinė gervė“ filmų seansai:

gegužės 26 d.19 val. – Metų geriausio dokumentinio trumpametražio filmo kategorijoje nominuoti filmai, o 21 val. – Ričardo Marcinkaus ir Simo Aškelavičiaus komedija „Traukinio apiplėšimas, kurį įvykdė Saulius ir Paulius“;

gegužės 27 d. 19 val. – Metų geriausio studento darbo kategorijoje nominuoti filmai bei 21 val. – režisieriaus Rimvydo Čekavičiaus dokumentinis filmas „Arvydas Sabonis 11“;

gegužės 28 d. 17.30 val. – Metų geriausio trumpametražio vaidybinio filmo kategorijoje nominuoti filmai bei Metų geriausio animacinio filmo kategorijoje nominuoti darbai, o 19 val. – režisierės Giedrės Žickytės dokumentinis filmas „Meistras ir Tatjana“;

gegužės 29 d. 17.30 val. – ilgametražis animacinis filmas „Aukso žirgas“ (rež. Valentas Aškinis, Reinis Kalnaellis), 19 val. – dokumentinis filmas „Lida Vanda Liusia“ (rež. Julija Zubavičienė);

gegužės 30 d. 16.20 val. – režisierių Jono Ohmano ir Vinco Sruoginio dokumentinis filmas „Nematomas frontas“, o 18 val. – nemokama tiesioginė apdovanojimų ceremonijos „Sidabrinė gervė“ retransliacija.

Apdovanojimai „Sidabrinė gervė“ gegužės 30 d. 18.30 val. bus tiesiogiai transliuojami per LRT televiziją.

Apdovanojimų globėjas Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius.

„Sidabrinė gervė“ apdovanojimus pristato LiKA ir Lietuvos kino centras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.