Kanuose pristatomame naujame Š.Barto filme vaidina visa jo šeima

Kino režisieriaus Šarūno Barto

Š.Barto naujausias filmas „Peace to Us in Our Dreams“ turi autobiografinių motyvų.<br>V.Balkūno nuotr.
Š.Barto naujausias filmas „Peace to Us in Our Dreams“ turi autobiografinių motyvų.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-05-15 10:21, atnaujinta 2018-01-03 17:56

68-asis Kanų kino festivalis vyks gegužės 13-24 dienomis, o 47-ąjį kartą organizuojama nepriklausoma paralelinė programa „Dvi režisierių savaitės“ („Quinzaine des Realisateurs“) – gegužės 14-24 dienomis.

Šiemet ši programa stebins pasaulinio garso kino meistrų vardais, netradicinio formato filmais ir drąsiais iššūkiais. Š.Bartas pristatys savo filmą kartu su prancūzais Philippe'u Garelliu ir Arnaud Desplechinu, portugalu Migueliu Gomesu.

Lietuvoje naujausia Š.Barto drama pirmą kartą bus parodyta 2015 m. spalio 9 d.

„Peace to Us in Our Dreams“ – tai istorija apie tai, kaip vieną vasaros dieną vyras, jo paauglė duktė ir draugė atvažiuoja į kaimą praleisti savaitgalio. Vyro ir jo jaunosios draugės santykiai sudėtingi. Šešiolikmetė duktė sunkiai išgyvena suaugusiųjų santykių krizę, jaučiasi vieniša ir atstumta, gyvena savo paslapčių ir fantazijų pasaulyje. Nuo vaikystės ji draugauja su kaimiečiu berniuku, sodyboje leisdama su juo dienas. Vieną kartą berniukas iš medžiotojų pavagia medžioklinį šautuvą su optiniu taikikliu. Nuo tos dienos kaime prasideda drama.

Pagrindinius vaidmenis filme sukūrė Š.Bartas, jo duktė Ina Marija Bartaitė, gyvenimo draugė smuikininkė Lora Kmieliauskaitė ir aktorius Edvinas Goldšteinas.

„Džiaugiuosi, kad būtent Kanuose įvyks naujausio Š.Barto filmo pasaulinė premjera. Čia išrankiausi kino žiūrovai kasmet turi galimybę pamatyti autorinio kino darbus – ne tik atrasti naujus vardus, bet ir pratęsti užsimezgusią pažintį su pamėgtų kūrėjų juostomis“, – sakė filmo prodiuserė Jurga Dikčiuvienė.

Tai – ne pirmas kartas, kai Kanuose rodomas Š.Barto filmas. 1996 m. oficialioje programoje „Ypatingas žvilgsnis“ („Un Certain Regard“) dalyvavo lietuvių režisieriaus filmas „Mūsų nedaug“ („Few of Us“). Kitais metais „Ypatingas žvilgsnis“ pakvietė dramą „Namai“ („The House“).

„Peace to Us in Our Dreams“ yra antras Š.Barto kūrinys, sulaukęs programos „Dvi režisierių savaitės“ kvietimo. Prieš 10 metų legendomis apipintoje salėje „Theatre Croisette“ lietuvių režisierius pristatė juostą „Septyni nematomi žmonės“ („Seven Invisible Men“).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.