Lietuvių kino kūrėjai galės pasinaudoti ir Prancūzijos pinigais

Lietuvos ir Prancūzijos kultūros ministrai pasirašė bendradarbiavimo sutartį dėl bendros kino gamybos, pranešė Kultūros ministerija. Pirmadienį LR kultūros ministras Šarūnas Birutis ir Prancūzijos Respublikos kultūros ir komunikacijos ministrė Fleur Pellerin Paryžiuje pasirašė Lietuvos Respublikos Vyriausybės ir Prancūzijos Respublikos Vyriausybės susitarimą dėl bendros kino filmų gamybos.

Lietuvos kultūros ministras Šarūnas Birutis ir Prancūzijos kultūros ir komunikacijos ministrė Fleur Pellerin Paryžiuje pasirašė Lietuvos ir Prancūzijos Vyriausybių susitarimą dėl bendros kino filmų gamybos.<br>Kultūros ministerijos nuotr.
Lietuvos kultūros ministras Šarūnas Birutis ir Prancūzijos kultūros ir komunikacijos ministrė Fleur Pellerin Paryžiuje pasirašė Lietuvos ir Prancūzijos Vyriausybių susitarimą dėl bendros kino filmų gamybos.<br>Kultūros ministerijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 30, 2015, 10:34 AM, atnaujinta Oct 28, 2017, 5:32 PM

Susitarimu siekiama sudaryti palankesnes sąlygas filmų gamintojams kurti bendros gamybos projektus, Lietuvos kino gamintojų projektai per Prancūzijos bendrą gamintoją galės pretenduoti į Prancūzijos kino ir animacijos centro (CNC) teikiamą finansinę paramą kino gamybai ir platinimui.

Susitikimo metu Šarūnas Birutis ir Fleur Pellerin aptarė Lietuvos ir Prancūzijos kultūros ryšius bei bendradarbiavimo perspektyvas. Fleur Pellerin pritarė Šarūno Biručio pasiūlymui 2018 metais, minint Lietuvos valstybės atkūrimo šimtąsias metines, Prancūzijoje surengti Lietuvos kultūros festivalį, kuris išsamiai ir koordinuotai pristatytų Lietuvos kultūrą Prancūzijoje. Festivalis būtų įgyvendinamas glaudžiai bendradarbiaujant abiejų šalių vyriausybinėms ir kultūros įstaigoms.

Ministrai taip pat aptarė aktualius bendradarbiavimo klausimus ES lygiu, ypatingą dėmesį skirdami autorių teisių modernizacijos reformai, ir ypač mažų šalių problematikai, kuriant bendrąją skaitmeninę rinką, taip pat Audiovizualinės žiniasklaidos paslaugų direktyvos reguliavimo spragas, susijusias su pasikeitusia geopolitine situacija.

Kultūros ministro Šarūno Biručio vadovaujama delegacija taip pat apsilankė Prancūzijos kino filmų centre La Cinémathèque française. Tai viena didžiausių Prancūzijos kino paveldo išsaugojimo, restauravimo ir sklaidos institucijų, kurioje saugoma apie 40 000 filmų bei tūkstančiai įvairiausių dokumentų ir objektų, susijusių su kinu. Žymiojo architekto Frank Gehry suprojektuotame moderniame sinematekos pastate yra įsteigta biblioteka, ekspozicinės erdvės bei kino salės, kur rengiamos žymiausių pasaulio režisierių filmų retrospektyvos.

Susitikime su generaliniu sinematekos direktoriumi Serge Toubiana kultūros ministras Šarūnas Birutis ir Lietuvos kino centro direktorius Rolandas Kvietkauskas aptarė lietuvių režisierių sukurtų filmų rodymo galimybes bei platesnio dvišalio bendradarbiavimo kino srityje perspektyvas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.