Nejaugi naujasis Džeimsas Bondas iš tiesų bus juodaodis?

Nuolat įsimylėjęs šnipas Džeimsas Bondas, kuris suvokiamas kaip vakarykščio pasaulio produktas, turi atitikti epochą, jeigu nori išlikti, įsitikinusi Ženevoje (Šveicarija) prancūzų kalba leidžiamo laikraščio „Le Temps“ žurnalistė Marie Claude Martin.

Aktoriui I.Elbai ketinta siūlyti Džeimso Bondo vaidmenį.<br>„Scanpix“ nuotr.
Aktoriui I.Elbai ketinta siūlyti Džeimso Bondo vaidmenį.<br>„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 7, 2015, 1:41 PM, atnaujinta Oct 17, 2017, 2:06 AM

„Paprastai jis būna brunetas, kartais – su plikėmis virš smilkinių ar net su peruku; jo akys būna rudos, pilkos ir žydros. Jis būna stotingas ir kresnas, plaukuotas ir nelabai. Kine Džeimsas Bondas jau daugybę kartų persikūnijo, – rašoma straipsnyje. – Šiandien agentas 007 suvokiamas kaip praėjusių laikų relikvija. Laikas ryžtis atsinaujinti. O ką, jei kitas Džeimsas Bondas bus juodaodis? Kaip iššniukštinėjo hakeriai, „Sony Pictures“ turi tokią idėją ir svarsto aktoriaus Idriso Elbos kandidatūrą.“

Antradienį rašytojas Anthony Horowitzas,  būsimojo scenarijaus apie agento 007 nuotykius autorius, buvo priverstas viešai atsiprašyti už savo žodžius, kad I.Elba per daug „gatvinis“ tokiam vaidmeniui. Kita vertus, scenaristui visai priimtina juodaodžio Džeimso Bondo idėja. Užtat agento 007 vaidmens atlikėjas aktorius Rogeris Moore'as kovo mėnesį pareiškė, kad Džeimsas  Bondas gali būti tik „angliškas anglas“ ir buvo už tai iškritikuotas. O prieš tai skandalą interneto bendruomenėje sukėlė amerikiečių radijo laidų vedėjas Rushas Limbaugh, pareiškęs, kad „tai būtų tas pats, kas George'ui Clooney vaidinti Baracką Obamą“.

Kiek galima keisti kino herojų? Ianas Flemingas rašė, kad Džeimso Bondo tėvas škotas, o motina – šveicarė. Nereikia pamiršti, kad Jos Didenybės agentas nesensta, o tik evoliucionuoja pagal gyvenamojo meto papročius ir geopolitinius sukrėtimus. „Džeimsas Bondas – ne tiek išgalvotas personažas, kiek ikona: tereikia prisiminti jo „Martini“ ir smokingus. Bet ne tai atspindi jo „sielą“. Juk Džeimsas Bondas – tam tikras vyriškas Barbės ekvivalentas: fantastiška epochos projekcija“, – rašė M.C.Martin.

Kitas agento 007 vaidmens atlikėjas Pierce'as Brosnanas tai suprato ir pasakė, kad įsivaizduoja Džeimsą Bondą  gėjų arba juodaodį, taip atmesdamas diskriminacinius Holivudo kriterijus. O tarp lažybininkų dabar ypač kotiruojamas Damianas Lewisas. Dėl charizmos? Ne, todėl, kad jis galėtų tapti pirmuoju raudonplaukiu Džeimsu Bondu.

Parengė Milda Augulytė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.