Filmo kostiumus kūrė ir M.Mikutavičiaus mylimoji I.Daugirdaitė

Lapkričio 13-ąją kino ekranus pasieksiančio filmo „Kunigo naudą velniai gaudo“ kostiumų dailininkėms teko rimtas iššūkis – kaip sukurti stilingą aktorių aprangą išvengiant stereotipinio kaimo gyventojų įvaizdžio. Šią užduotį ryžosi įgyvendinti svajonių jaunikio Marijono Mikutavičiaus mylimoji – dizainerė ir stilistė Ieva Daugirdaitė kartu su Ula Kotryna Tulevičiūte.

I.Daugirdaitė – dizainerė ir stilistė.
I.Daugirdaitė – dizainerė ir stilistė.
Filmo „Kunigo naudą velniai gaudo“ kostiumų dailininkės – I.Daugirdaitė ir U.K.Tulevičiūtė.
Filmo „Kunigo naudą velniai gaudo“ kostiumų dailininkės – I.Daugirdaitė ir U.K.Tulevičiūtė.
Filmo „Kunigo naudą velniai gaudo kūrybinė komanda: I.Daugirdaitė, U.K.Tulevičiūtė, D.Ulvydas, M.Papinigis.
Filmo „Kunigo naudą velniai gaudo kūrybinė komanda: I.Daugirdaitė, U.K.Tulevičiūtė, D.Ulvydas, M.Papinigis.
U.K.Tulevičiūtė stiliste dirba nuo šešiolikos metų.
U.K.Tulevičiūtė stiliste dirba nuo šešiolikos metų.
Daugiau nuotraukų (4)

lrytas.lt

Sep 11, 2015, 1:39 PM, atnaujinta Oct 16, 2017, 9:04 AM

„Tai kūrybinis procesas – neužtenka tik parinkti drabužius, aksesuarus, kurie tau gražūs. Aš susipažįstu su aktoriaus personažu ir įsigilinusi, ko reikia jam, rūbais ir aksesuarais padedu atskleisti jo charakterį. Taip ir prisidedu prie filmo kūrimo“, – apie darbą filmavimo aikštelėje pasakojo I.Daugirdaitė.

Kriminalinės komedijos filmavimo aikštelėje dizainerė atsidūrė sulaukusi kvietimo iš pagrindinės filmo kostiumų dailininkės, stilistės Ulos Kotrynos Tulevičiūtės. Abi merginos kaip susitarusios tvirtino, jog dirbti kartu ir lengviau, ir smagiau. “Dviem daug paprasčiau, kūrybingiau ir pats darbas malonesnis. Gali pasitarti, o dažnai kalbantis kyla naujų idėjų, kurios puikiai pasiteisina filmo kadruose“, – sakė I.Daugirdaitė.

„Filmavimo aikštelėje bandėme atrasti kompromisą su režisieriais, kaip sukurti stilingą įvaizdį. Turėjome nepamiršti, jog tai – lietuviško kaimo gyvenimo atspindys. Stengėmės vengti stereotipinio kaime gyvenančio žmogaus įvaizdžio. Moteris norėjome parodyti kaip gražias, šviesias ir santūrias“, – pasakojo jau nuo šešiolikos metų stiliste dirbanti U.K.Tulevičiūtė.

Kino filmas „Kunigo naudą velniai gaudo“ buvo filmuojamas viename Varėnos rajono kaimų. Visą mėnesį aktoriai ir kiti kūrybinės komandos nariai gyveno it šeima.

Rudens pabaigoje kino teatruose pasirodysianti kriminalinė komedija pastatyta pagal to paties pavadinimo lietuvių rašytojos Žemaitės apysaką. Filmo kūrėjai teigia, jog juoktis priversiantis pilno metro filmas „Kunigo naudą velniai gaudo“ parodys ne tik tai, koks gražus yra šių dienų kaimas, kiek nuotykių jame nutinka, bet ir tai, kad amžinosios vertybės visuomet yra ir bus. Nesvarbu, ar tu gyveni 2015, ar 1903 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.