Aludarių stipendija – jaunam kino kūrėjui, simpatijos – aktorei

Arūnas Eimulis – talentingas kino kūrėjas, kurio trumpametražiai filmai bei vaizdo klipai garsina Lietuvą tarptautiniuose kino festivaliuose ir konkursuose. Jam šiandien įteikta „Švyturio“ Klaipėdos ateities“ stipendija.

A.Eimulį (kairėje) pasveikino R.Viršilas.<br>N.Jankausko nuotr.
A.Eimulį (kairėje) pasveikino R.Viršilas.<br>N.Jankausko nuotr.
Trečioji stipendija įteikta kino kūrėjui A.Eimuliui.<br>N.Jankausko nuotr.
Trečioji stipendija įteikta kino kūrėjui A.Eimuliui.<br>N.Jankausko nuotr.
„Švyturio“ Klaipėdos ateities“ stipendija įteikta trečią kartą.<br>N.Jankausko nuotr.
„Švyturio“ Klaipėdos ateities“ stipendija įteikta trečią kartą.<br>N.Jankausko nuotr.
Simpatijos prizą pelnė aktorė S.Šakinytė.<br>N.Jankausko nuotr.
Simpatijos prizą pelnė aktorė S.Šakinytė.<br>N.Jankausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Aušra Pilaitienė

Apr 20, 2016, 8:41 AM, atnaujinta May 28, 2017, 8:17 AM

35 metų audiovizualinio meno kūrėjo A. Eimulio tikslas – sukurti pilnametražį filmą. Darbas jau pradėtas – filmas „Sistema“ atskleis švietimo sistemos ydas.

4000 eurų stipendiją gavęs klaipėdietis sakė, kad ją skirs filmo kūrimui ir pažadėjo kitais metais pakviesti į premjerą.

„Džiaugiamės, galėdami stipendiją skirti Arūnui Eimuliui – jaunam ir talentingam kino kūrėjui, Klaipėdos vardą garsinančiam tarptautiniuose kino festivaliuose. Kartu didžiuojamės Klaipėda ir joje kuriančiais bei sporto, mokslo ar meno aukštumų siekiančiais jaunaisiais talentais. Kasmet, matydami tokį didelį uostamiesčio gyventojų aktyvumą ir vis ilgėjantį kandidatų stipendijai gauti sąrašą, džiaugiamės, kad Klaipėdos ateitis – gerose rankose, o uostamiesčio vardas dar ne kartą nuskambės tarptautiniu mastu“, – Klaipėdos rotušėje vykusios ceremonijos metu sakė „Švyturio“ alaus daryklos vadovas Rolandas Viršilas.

A.Eimulis jau sukūrė keletą muzikinių klipų, kelias dešimtis trumpametražių filmų ir kelis šimtus reklamų. Jo darbų sąraše – „Gnief drakona“ (2003), „Lemties vieškelis“ (2004), „Kaime baigėsi degtinė“ (2008), „Nuotraukos“ (2009), „Aukštadvario zombiai“ (2009), „Super M nuotykiai“ (2011), „Pašteto brolija“ (2011), „Sublimuojanti metamorfozė“ (2012).

Šiemet alaus darykla „Švyturys“ skyrė ir specialų „Švyturio“ simpatijos“ prizą. Jis atiteko trečius metus daugybės klaipėdiečių simpatijų sulaukiančiai ir į geriausiųjų trejetuką patenkančiai Klaipėdos dramos teatro aktorei Simonai Šakinytei.

Simona – ne tik aktorė, bet ir gyvūnų mylėtoja, viena gyvūnų prieglaudos „Linksmosios pėdutės“ steigėjų. Gautus 1000 eurų ji skirs gyvūnams.

Šiais metais klaipėdiečiai „Švyturio“ Klaipėdos ateities“ stipendijai pasiūlė 26 pretendentus. Už juos balsavo kaip niekad daug žmonių – iš viso sulaukta 71 305 balsų, beveik du kartus daugiau negu pernai. Komisija nugalėtoją rinko iš aštuonių daugiausiai klaipėdiečių palaikymo sulaukusių jaunųjų talentų.

„Tradicija tapę „Švyturio“ Klaipėdos ateities“ stipendijos laimėtojo rinkimai – puikus pavyzdys, kaip verslo ir savivaldos bendradarbiavimas gali prisidėti prie miesto augimo ir ateities kūrimo. Uostamiesčio ateitį kuria čia gyvenantys ir dirbantys jauni, ambicingi ir aktyvūs klaipėdiečiai. O „Švyturio“ stipendija – svari paskata kurti ir realizuoti save čia, Klaipėdoje“, – sakė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Rotušėje buvo pagerbti ir kiti šeši daugiausiai klaipėdiečių simpatijų pelnę talentai: pianistė Kristina Budvytytė-Mejerė, Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro solistė, daugkartinė tarptautinių konkursų laureatė Beata Ignatavičiūtė, choreografas Taurūnas Baužas, originaliais darbais garsėjantis dailininkas Aurimas Eidukaitis, irkluotojas tarptautinių varžybų nugalėtojas ir prizininkas Augustas Navickas, fotografas Karolis Janulis. kurio darbus skelbia BBC, „Daily Mail“, „The Telegraph“, „The Guardian“, „People's Daily, China“ tinklalapiai,

A. Eimulis – jau trečiasis klaipėdietis, kuriam skirta „Švyturio“ stipendija.

Pirmoji „Švyturio“ Klaipėdos ateities“ stipendija 2014 m. įteikta pianistei Adelei Daunoravičiūtei, o pernai ją laimėjo Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro solistas Steponas Zonys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.