Amerikos filmų kūrėjai Vilniuje atrado XX a. Vašingtoną

Vilniuje amerikiečių kanalo “National Geographic“ užsakymu šią savaitę bus filmuojamos scenos juostai apie Jungtinių Valstijų prezidentą Theodore'ą  Rooseveltą.

Atkuriamosios dokumentikos filmas „Ką darytų Tedis“, kurio scenos bus filmuojamos Vilniuje, pasakos apie Th.Roosevelto politinės karjeros pradžią.
Atkuriamosios dokumentikos filmas „Ką darytų Tedis“, kurio scenos bus filmuojamos Vilniuje, pasakos apie Th.Roosevelto politinės karjeros pradžią.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 26, 2016, 10:56 AM, atnaujinta May 27, 2017, 3:19 PM

Atkuriamosios dokumentikos filmas „Ką darytų Tedis“ pasakos apie Th.Roosevelto politinės karjeros pradžią, jo įtaką ir palikimą šiuolaikinei politikai. Vilniuje filmuojamos scenos atkurs XX a. pradžios įvykius JAV ir Panamoje.

Didžiąją dalį filmavimo komandos sudaro lietuviai, mieste vien dėl šio filmo sukurta daugiau kaip 100 darbo vietų. Filmą kuria JAV kompanija „Castle pictures“ ir Lietuvos bendrovė „Baltijos filmų paslaugos“.

Filmavimo darbai Gedimino prospekto atkarpoje tarp Vasario 16-osios ir V.Kudirkos gatvių vyks ketvirtadienį – nuo 12 iki 16 valandos su pertraukomis iki 2 minučių bus stabdomas eismas. Ketvirtadienio vakarą ir penktadienio naktį, nuo 20 val. iki 1 val., filmuojant Vilniaus gatvės atkarpoje tarp Benediktinių ir Klaipėdos gatvių eismas su pertraukomis bus stabdomas iki 3 minučių.

Vilniaus kino biuras atsiprašo vilniečių už galimus eismo nepatogumus, gyventojai prašomi būti atidūs.

Už eismo trikdymus savivaldybės biudžetas gaus papildomų pajamų: tarybos patvirtinta rinkliava už filmų, reklamų ar vaizdo klipų filmavimą, jei nestabdomas eismas, įkainojama 28 eurais už valandą. Jei eismas stabdomas, valanda filmavimų kainuoja 35 eurus, o sostinės Senamiesčio ir Naujamiesčio mikrorajonuose – 52 eurus už valandą.

Jau ne pirmą kartą Amerikos filmų kūrėjai Vilniuje atranda XX a. Vašingtoną – 2013 metais amerikiečiai sostinėje filmavo aštuonių dalių serialą „Informatoriai“. Tuo metu britų visuomeninis transliuotojas BBC su amerikiečių kompanija „The Weinstein Company“ pernai Vilniuje sukūrė šešių serijų televizijos filmą pagal Levą Tolstojų „Karas ir taika“ – serialui sulaukus pasisekimo, Turizmo departamentas parengė maršrutą po serialo filmavimo vietas.

Filmus pagal rusų rašytojo L.Tolstojaus romanus Lietuvos sostinėje filmavo ir kitos kompanijos: šį vasarį JAV kino kompanija Vilniuje kūrė filmą „Batsiuvys“ pagal L.Tolstojaus novelę „Kur yra meilė, ten ir Dievas“, italų kompanija „Lux Vide“ yra sukūrusi du filmus pagal L.Tolstojų – „Ana Karenina“ bei „Karas ir taika“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?