Virtualios realybės kino salėje atgis Hieronymo Boscho paveikslo herojai

Ketvirtadienį šalia kino teatro

Kadras is filmo „Šv.Antano gundymai“.
Kadras is filmo „Šv.Antano gundymai“.
Kadras is filmo „Kubos šokių istorija“.
Kadras is filmo „Kubos šokių istorija“.
Kadras is filmo „Kiaurai tavęs“.
Kadras is filmo „Kiaurai tavęs“.
Kadras is filmo „Neregio akimis“.
Kadras is filmo „Neregio akimis“.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 20, 2017, 1:22 PM, atnaujinta Apr 7, 2017, 3:13 PM

Vos už kelių dienų prasidėsiantis didžiausias kino renginys Lietuvoje, žengdamas koja kojon su naujosiomis technologijomis ir plėsdamas kino sąvoką, siūlo tokią naujovę. Salėje „VR Cinema“ bus rodomi keturi 360 laipsnių vaizdo raiškos kameromis nufilmuoti, intelektualaus turinio ir kūrybingos formos filmai, kurie buvo įvertinti tarptautiniuose kino festivaliuose.

Pirmojo interaktyvaus seanso lankytojai taps ne tik filmo istorijos stebėtojais, bet ir dalyviais, galinčiais keisti pasakojimo trukmę ir kryptį, patirdami pasaulį taip, kaip jį patiria neregiai.

Antrajame seanse, kurį sudarys trys trumpametražiai filmai, lauks susitikimas su tapytų paveikslų herojais, vizionieriška meilės ir šokio sintezė bei aistringų Kubos šokių istorija.

„Virtuali realybė – jau keletą dešimtmečių aktyviai plėtojama vizualiųjų medijų sritis. Pastaraisiais metais ji po truputį tampa ir didžiųjų kino festivalių dalimi, nes šio naujo formato ėmėsi ne vienas garsus kino režisierius ir video menininkas.

Lietuvoje tai – kol kas nauja, bet taip pat sparčiai besivystanti pramogų industrijos šaka, kuri, tikimės, ateityje vis labiau domins ir kino bei vizualiųjų menų kūrėjus“, – apie netolimą kino ateitį pasakojo viena iš „Kino pavasario“ programos sudarytojų Aistė Račaitytė.

Šešiavietėje kino salėje, užsidėjus specialų „Samsung Gear VR“ įrenginį, bus galima persikelti į virtualią realybę kovo 24-balandžio 6 dienomis. Iš viso festivalio metu įvyks net 110 virtualios realybės kino seansų.

Teologijos profesorius Johnas Hullas, praradęs regėjimą, ėmė tyrinėti pasaulį anapus regos ir savo patirtis įrašė audiodienoraščiuose. Jie tapo dokumentinio filmo apie jį bei šios interaktyvios virtualiosios realybės patirties „Neregio akimis“ („Notes on Blindness“) pagrindu.

360 laipsnių, 3D vaizdas ir erdvinis garsas žiūrovui suteikia galimybę pažinti ir dalyvauti aklųjų pasaulį imituojančiame kūrinyje. D.Hulo juslinė ir psichologinė patirtis, užfiksuota dienoraščiuose, žiūrovams tampa vedliu nepažįstamoje realybėje.

„Neregio akimis“ – vienas labiausiai vertinamų meninių pasiekimų naujajame virtualiosios realybės formate. Pagrindiniais prizais jį įvertino prestižiniuose Tribekos bei Šefildo kino festivaliuose.

Filme „Šv. Antano gundymai“ („The Temptations of St. Anthony“) Prancūzijos meistrų sukurta virtualios realybės patirtis septynioms minutėms nukelia į pamišusį ankstyvojo Renesanso genijaus – tapytojo Hieronymo Boscho kūrybos pasaulį. Žiūrovas atsiduria jo garsiojo triptiko erdvėje tarp ekscentriškų paveikslo herojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.