Kino ekrane vėl trykšta kečupo fontanai

Dar XX a. pabaigoje ekranuose pasirodžiusį ir iškart kultiniu tapusį režisieriaus Quentino Tarantino filmą „Bulvarinis skaitalas“ kino teatras „Skalvija“ rodys penkis sekmadienius iš eilės.

Q.Tarantino „Bulvarinis skaitalas“ tapo iššūkiu kino pasauliui. <br>„Skalvijos“ nuotr.
Q.Tarantino „Bulvarinis skaitalas“ tapo iššūkiu kino pasauliui. <br>„Skalvijos“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 29, 2017, 1:16 PM, atnaujinta Apr 29, 2017, 7:22 PM

Kiekviena karta „Bulvarinį skaitalą“ („Pulp Fiction“, 1994 m.) atranda iš naujo, o ir pirmieji žiūrovai mielai sugrįžta prie šio filmo. „Skalvijos“ kino klasikos vakarų ciklas vėl kviečia sinefilus prisiminti nemirtingą kūrinį.

Q.Tarantino juosta tapo savotišku iššūkiu kino pasauliui. Ne visi iškart suprato, kiek rimtai žiūrėti į šį kraujo upeliais pasruvusį filmą, kuriame blogiukai kelia simpatiją. Ne vienas svarstė: tai talentinga parodija ar nevykęs trileris?

„Bulvarinis skaitalas“ Kanų festivalyje pelnė Auksinę palmės šakelę, o „Oskarą“ gavo tik vieną – už scenarijų. Kai kam iš įtakingųjų pasaulio filmas pasirodė pigus trileris. Tačiau dauguma kino žmonių jį įvardijo kaip metų filmą, žiūrovai „Bulvarinio skaitalo“ dialogus įterpdavo į savo pasakojimus.

Matyt, tai nulėmė žiūrovų humoro jausmas ir gebėjimas įžvelgti banalybėse užkoduotą novatoriškumą. O pats režisierius yra pasakęs: „Aš nekuriu filmų, kurie žmones suartina. Aš kuriu filmus, kurie juos išskiria.“

Q.Tarantino kino mokytoju vadina prancūzų „naujosios bangos“ režisierių Jeaną Lucą Godard’ą, kurio filmas „Pamišėlis Pjero“ neseniai taip pat viešėjo „Skalvijos“ centre rengiamuose Kino klasikos vakaruose.

„Pamišėlis Pjero“ ir „Bulvarinis skaitalas“ neretai lyginami dėl komiškų kriminalinių momentų, kitų filmų citavimo ir parodijavimo.

Filme vaidina garsūs aktoriai Uma Thurman, Johnas Travolta, Samuelis L.Jacksonas, Bruce’as Willisas. Vieniems tai buvo ryški karjeros pradžia, kitiems – proga kino pasauliui priminti save.

Primirštas J.Travolta, suvaidinęs gangsterį Vincentą, susigrąžino šlovę. Vincento ir Mijos (U.Thurman) šokį filme galima drąsiai vadinti viena ryškiausių scenų, tapusių ne tik šios juostos, bet ir J.Travoltos vizitine kortele. „Kai jį pasirinkome, pamaniau: „Nuostabu. Pamatysime Johną šokantį. Turėsime visa, kas geriausia“, – prisipažino Q.Tarantino.

Režisierius teigė nerašęs šokio scenos specialiai šiam aktoriui, nors J.Travolta jau garsėjo šokėjo sugebėjimais.

„Bulvarinis skaitalas“ bus rodomas „Skalvijos“ kino centre balandžio 30 d. (pristatys kino kritikas Narius Kairys) ir keturis gegužės sekmadienius – 7 d. (pristatys kino kritikė Izolda Keidošiūtė) 14, 21, 28 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.