„Kino pavasaris“ kviečia į papildomus populiariausių filmų seansus Vilniuje ir Kaune

Kovo 30 d. 19 val. įvyks „Kino pavasario“ apdovanojimų ceremonija, kurią tiesiogiai transliuos „LRT kultūra“. Tačiau oficialiai Mindaugo Survilos filmu „Sengirė“ kino šventę užbaigsiantis „Kino pavasaris“ dar dvi savaites rodys populiariausius filmus.

 „Kino pavasaris“ dar dvi savaites rodys populiariausius filmus.<br> Rengėjų nuotr.
 „Kino pavasaris“ dar dvi savaites rodys populiariausius filmus.<br> Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 27, 2018, 12:22 PM

Pratęsimo metu „Kino pavasario“ filmai Vilniuje bus rodomi iki balandžio 12 d. kino teatruose „Forum Cinemas Akropolis“, „Forum Cinemas Vingis“, „Pasaka“ ir „Skalvija“. Kaune papildomi seansai vyks iki balandžio 5 d. kino teatre „Forum Cinemas“.

Geriausiai žiūrovų įvertinti filmai – apie Marią Callas ir Vincentą van Goghą. „Maria Callas: savais žodžiais“ – tai Vilniuje viešėjusio režisieriaus Tomo Volfo dokumentinis pasakojimas apie legendinę operos solistę. Magiška jos gyvenimo istorija supažindino net tik su šia iškilia asmenybe, bet ir kitais garsiais jos epochos žmonėmis. Kai kurie žiūrovai šią juostą pasižiūrėjo ne vieną kartą.

Į didžiojoje salėje vykusius filmo „Jūsų Vincentas“ seansus nuolat plūdo susižavėję kino mėgėjai. Jį net 8-erius metus kūrė vienas kitą ir dailininko V.van Gogho kūrybą pamėgę režisieriai Dorota Kobiela ir Hughas Welchmanas. Jie taip pat apsilankė Vilniuje bei Kaune ir nustebino pirmuoju kino istorijoje tapytu filmu, kuriam prireikė net 65 tūkst. kadrų. Juos van Gogho stilistika piešė 125 dailininkai.

Pratęsimo savaičių metu „Kino pavasaris“ į dieninius seansus Vilniuje ir Kaune kviečia ir mažuosius žiūrovus, nespėjusius išvysti ar norinčius dar kartą pažiūrėti filmą visai šeimai „Gražuolė ir Sebastianas: draugai visam gyvenimui“. Tai jaudinanti pasaka apie narsą ir draugystę neregėto grožio kalnų fone.

Vienas daugiausia žiūrovų balsų sulaukusių filmų buvo drama iš Izraelio „Įžeidimas“, kurioje pasakojama apie konfliktą tarp dviejų Libane gyvenančių vyrų, musulmono ir krikščionio, kuris kyla nesugebant ištarti „atsiprašau“. Tai filmas apie stereotipus, nepakantumą ir išankstinį nusistatymą.

Ne visi spėjo pamatyti ir filmą „Ką žmonės pasakys“ apie įkvepiančią 16-metės kovą už savo prigimtines teises – būti laisvu žmogumi musulmoniškoje visuomenėje.

Pratęsimo metu bus rodomi ir daugiausia žiūrovų pritraukę filmai. Be abejonės, tarp tokių pateko praėjusiais metais „Kino pavasaryje“ triumfavusio filmo „Tobuli melagiai“ režisieriaus Paolo Genovese naujas darbas „Šventa vieta“. Ką žmogus gali padaryti, kad gautų tai, ko trokšta? To klausia vienas garsiausių šių dienų Europos režisierių.

Festivalio atidarymo filmas „Sūnaus globa“ taip pat sulaukė didelio žiūrovų susidomėjimo. Šios šeimos dramos, nagrinėjančios skyrybų ir psichologinio smurto žalos temas populiarumas įrodė, kad tai aktualu ir Lietuvoje. Kas vyksta už uždarų durų, nemato niekas, tačiau gali nujausti.

Tarp populiariųjų juostų pateko ir „Kandelarija“, nukelianti į 1994-ųjų Havaną. Filme dviejų pagyvenusių žmonių istorija skleidžiasi Kubos socialiniame kontekste. Jų meilės istorija pasakojama paprastai, bet jausmingai. Šviesus ir nuoširdus filmas privertė juoktis ir braukti ašarą pilnas sales žmonių.

Žinoma, festivalio pratęsimas neapsieis ir vieno ryškiausių akcentų – filmo „Silvana“. Makabriška, šokiruojanti, juoduoju humoru dvelkianti dokumentika „Dabar tai jau padėk man, Dievuli“ taip pat nesitraukia iš repertuaro. Kaip ir vyriškomis ašaromis pažymėta „Terapija“, šmaikštus, bet ne itin linksmai pasibaigiantis „Po medžiu“ apie islandų kaimynų konfliktą ar filmas iš Izraelio apie neeilines vestuves „Ilgesys“.

Dar kartą kino gimimą primins juosta „Lumière!“, o adrenalino suteiks aktorių Matthiaso Schoenaertso ir Adèle’ės Exarchopoulos duetas dramoje „Lenktynininkė ir gangsteris“.

Kovo 27 d. kulinarinių filmų mėgėjų laukia intriguojančias garsių šefų paslaptis atskleisiantis filmas „Michelin“ žvaigždutės: virtuvės istorijos“.

Kovo 29 d. bus švenčiamos Kūčios filme „Tyli naktis“ su jau Lietuvos žiūrovų pamėgtais lenkų aktoriais Dawidu Ogrodniku, Arkadiuszu Jakubiku ir kitais.

Vienintelis papildomas seansas laukia nespėjusių išvysti filmo „Likimas – mano meilė“. Tai naujausias „Adelės gyvenimo“ režisieriaus Abdellatifo Kechiche‘o darbas, kuriame tvyro vasaros karštis, jaunų žmonių kūnai, aistros ir meilė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.