Rusų filme lietuvis tapo aikštingu anglų didiku

Iš filmavimo Maskvoje parskridęs panevėžietis aktorius Laimutis Sėdžius džiaugėsi, kad ten per didžiuosius speigus nesušalo, o gegužę, kai vėl vyks į Rusijos sostinę, bus jau šiltas pavasaris, kur kas maloniau kurti jam ir pačiam įdomų vaidmenį.

 L.Sėdžiaus kuriamas personažas yra į Maskvą atvykęs Anglijos karalienės pasiuntinys.
 L.Sėdžiaus kuriamas personažas yra į Maskvą atvykęs Anglijos karalienės pasiuntinys.
 L.Sėdžiaus kuriamas personažas yra į Maskvą atvykęs Anglijos karalienės pasiuntinys.
 L.Sėdžiaus kuriamas personažas yra į Maskvą atvykęs Anglijos karalienės pasiuntinys.
Daugiau nuotraukų (2)

Gailutė Kudirkienė (www.panskliautas.lt)

2018-04-06 12:10

Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatro aktorius Laimutis Sėdžius jau tris mėnesius nuolat skraido į Maskvą. Jis filmuojasi Rusijoje kuriamoje 8 dalių kostiuminėje dramoje apie legendinį tos šalies valdovą Borisą Godunovą, vaidina Anglijos karalienės pasiuntinį.

„Mano personažas Irenijus Bausas – pasipūtęs ir aikštingas anglas. Iš pradžių pretendavau į pirklio vaidmenį, bet mano tipažas netiko, gavau kitą pasiūlymą“, – sakė L.Sėdžius.

Panevėžietis pasirodo trijose serijose. „Darbas įtemptas, aplinka kūrybinga“, – lakoniškai apibūdino panevėžietis.

Filmavimai vyksta kino studijos paviljonuose, juose, remiantis archyvine medžiaga, pastatytas butaforinis Kremlius, senoji Maskva ir caro rūmai, tokie, kokie buvo XVI amžiuje, kada ir vyksta veiksmas.

Visa atkurta iki kruopščiausių detalių, nes, sakoma, toji drama bus viena brangiausių Rusijos kino istorijoje, mat šalis šiuo metu istorinių filmų statymams meta milžiniškas lėšas. Pastatymo mastus iliustruoja skaičiai: vien dekoracijas kūrė 12 architektų, 26 menininkai, 60 dekoratorių ir dar po kelias dešimtis kitokių specialistų, iš viso 250 žmonių.

Maskviečiai per mūsų šalies aktorių agentūrą įvairiems vaidmenims išsirinko dar 6 lietuvius aktorius, rusų filmui tiko ir dar vienas panevėžietis – Albinas Kėleris.

Tautiečiai filmavimo aikštelėje nesusitinka, nes visi vaidina skirtinguose epizoduose.

Vasario gale filmuotis buvę sudėtinga dėl didelių šalčių, Rusijos sostinėje laikėsi minus 20, o aktorių drabužiai nebuvę pritaikyti tokiai temperatūrai.

„Dabar žiemos filmavimas baigėsi, padaryta pertrauka, į Maskvą skrisiu gegužę, kai veiksmas vyks jau sužydėjusioje gamtoje“, – sakė L.Sėdžius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.