Kino operatorių asociacijos „Ąžuolas“ įteiktas Mindaugui Survilai

Lietuvos kino operatorių asociacija sekmadienį Vilniuje įteikė apdovanojimą „Ąžuolas“. Pagrindinis prizas už metų geriausią kino operatoriaus darbą atiteko Mindaugui Survilai, filmo „Sengirė“ operatoriui ir režisieriui. Šioje kategorijoje su juo varžėsi Emilis Christovas (filmas „Stebuklas“, rež. Eglė Vertelytė) ir Simonas Glinskis (filmas „Budėjimas“, rež. Karolis Kaupinis).

Pagrindinis prizas „Ąžuolas“ už metų geriausią kino operatoriaus darbą atiteko M.Survilai, filmo „Sengirė“ operatoriui ir režisieriui.
Pagrindinis prizas „Ąžuolas“ už metų geriausią kino operatoriaus darbą atiteko M.Survilai, filmo „Sengirė“ operatoriui ir režisieriui.
Kadras iš filmo „Sengirė“. Erelis.
Kadras iš filmo „Sengirė“. Erelis.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 28, 2018, 11:01 AM

„Sengirė“ yra tarp nacionalinių kino apdovanojimų Sidabrinė gervė nominantų dokumentinių filmų kategorijoje.

„Gilė“ už metų geriausią jaunojo kino operatoriaus darbą atiteko Odetai Riškutei, filmo „Paskutinė diena“ (rež. Klaudija Matvejevaitė) operatorei. Apdovanojimui taip pat buvo nominuoti Mindaugas Docaitis (filmas „Sigis“, rež. Tomas Gvozdas) ir Linas Žiūra (filmas „Yana“, rež. Saulė Bliuvaitė).

„Ąžuolo“ apdvanojimas už kūrybinius gyvenimo nuopelnus atiteko operatoriui ir režisieriui Algirdui Tarvydui. Operatorių dėkingumo prizas įteiktas apšvietėjui Vidmantui Kralikauskui.

Apdovanojimų atrankos komisiją šiemet sudarė kino kritikas Gediminas Kukta, režisierius Andrius Blaževičius, operatoriai Saulius Lukoševičius, Vytautas Katkus ir Kristina Sereikaitė.

Kino operatorių konkurse dalyvauja lietuviški ilgametražiai bei trumpametražiai vaidybiniai ir dokumentiniai kino filmai, kurių oficiali premjera įvyko 2017 m.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.