Lrytas.lt biblioteka: 838. J. Vaiškūnas. „Skaitant dangaus ženklus“

Jonas Vaiškūnas, „Skaitant dangaus ženklus: Lietuviško Zodiako pėdsakais“. Leidykla „Dominicus Lituanus“, Vilnius, 2012.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 14, 2012, 11:56 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 11:19 AM

Iliustravo dailininkė Martyna Kašinskaitė.

Ši knyga pasakoja apie nepaprastą atradimą – senovės lietuvių Zodiako rekonstrukciją. Remiantis menkais istorinių šaltinių duomenimis, tautosakine ir etnografine medžiaga, autorius atkuria lietuviško Zodiako fragmentus, o dvylikos savitų ženklų, aptiktų ant unikalaus viduramžių apeiginio kaušo, tyrimas, netikėtai leidžia patvirtinti šio atradimo tikrumą. Lietuviško Zodiako rekonstrukcija knygoje pristatoma paprastai ir suprantamai, bet nenusižengiant moksliniams tyrimo metodams.

“Skaitant dangaus ženklus: Lietuviško Zodiako pėdsakais” - tai knyga apie laikus, kai žvaigždėtame dangaus skliaute švytėjo ne negyvi dangaus kūnai, o žvaigždžių ženklai – saugantys ilgaamžę protėvių patirtį, teikiantys atsakymus į žemiškos būties klausimus ir keičiantys mūsų likimą – dangiški kelrodžiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.