Lrytas.lt biblioteka: 1156. R.Granauskas. „Išvarytieji“

Dar vasario mėnesį Vilniaus knygų mugėje su skaitytojais susitikęs rašytojas Romualdas Granauskas, pristatydamas naują novelių apysaką „Šventųjų gyvenimai“, užsiminė ir apie būsimą knygą – apsakymų rinkinį „Išvarytieji“. Praėjus kiek daugiau nei pusei metų, knyga jau pasirodė (išleido Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla).

Išleista nauja prozininko Romualdo Granausko knyga.
Išleista nauja prozininko Romualdo Granausko knyga.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-11-10 14:58, atnaujinta 2018-02-20 11:40

„Išvarytieji“ – tai nauji prozos meistro Romualdo Granausko apsakymai, knygoje jų yra dešimt. Tekstuose atgyja klasikiniai novelės ypatumai – pasakojimo intriga, ryškūs personažai, lakoniška išraiška. Apsakymai inspiruoti reikšmingų, visuomenę jaudinančių dabartinio gyvenimo klausimų.

Pasak paties autoriaus, knyga yra apie tai, ką išvarėme iš savo gyvenimo, savo užuojautos, savo supratimo, apie senus ir silpnus – senukus, ligotus, našlaičius, neturtingus.

„Mes net žodį „mielaširdystė“, „atjauta“, „gailestis“ užmiršome, tiek mes pridarėme nelaimingų žmonių.

Tik jauno, tik darbštaus, tik darbingo, tik raumenis auginančio ir seksualiai pajėgaus yra kultas. Visuomenė su tokiais niekur negali nueiti. Visuomenė gali kur nors nueiti tik vedama protingų“, – viename interviu apie naują knygą kalbėjo rašytojas.

Ketvirtajame knygos viršelyje parašytas vienintelis sakinys, kūrinio motto: „Kartais atrodo, kad už mane viską rašo gailestis: to, kas buvo, to, ko nebuvo, to, kas galėjo būti...“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.