Lrytas.lt biblioteka: 1197. E.Aleksanderis. „Gyvas dangaus įrodymas“.

Temos apie pomirtinį gyvenimą nuolat kelia diskusijų tarp tikinčiųjų ir mokslinius įrodymus pasitelkiančių tikėjimo skeptikų. Ar galima patekti į Dangų ir kas žmonių laukia po mirties? Į šiuos klausimus stengiasi atsakyti neurochirurgas Ebenas Alexanderis neseniai Lietuvoje išleistoje knygoje „Gyvas dangaus įrodymas“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-12-18 10:05, atnaujinta 2018-02-19 18:53

Gydytojas septynias dienas buvo komos būsenos ir patyrė ypatingus išgyvenimus, kuriuos prilygino pomirtiniam gyvenimui. Visus savo potyrius jis aprašė JAV bestseleriu tapusioje knygoje.

Dangus iš tiesų yra. Tokią žinią pasauliui perteikia savo akimis pomirtinį gyvenimą regėjęs neurochirurgas Ebenas Alexanderis. Kadaise skeptiškai reagavęs į pasakojimus apie anapusinį pasaulį, šiandien gydytojas tvirtina – kita būtis egzistuoja.

2008 m. gerą neurochirurgo reputaciją turėjęs ir prestižinio Harvardo universiteto Medicinos mokykloje dėstęs E.Alexanderis susirgo meningitu. Staiga užklupusi liga nugramzdino gydytoją į komos būseną, atskirdama jo sielą nuo fizinio kūno. Su kiekviena diena, praleista ligos patale, jo organizmas nenumaldomai silpo, tačiau dvasia pasinėrė į naujus, dar niekada neišgyventus potyrius. Kaip medikas teigia knygoje, jis patyrė artimą mirčiai būseną (angl. Near-death experience, NDE).

E.Alexanderis manė, kad iš komos pabudęs žmogus nieko neprisimena. Netikėjo, jog žmogus gali taip atsigauti, kad galėtų papasakoti savo prisiminimus.

„Taigi galite įsivaizduoti mano nustebimą, kai labai aiškiai prisiminiau, ką patyriau ištiktas komos. Išgyvenau šoką, nes mano prisiminimus sunku paaiškinti mediciniškai. Atsigavus po komos, per 6 savaites mano prisiminimų aprašymą sudarė daugiau nei 20 000 žodžių. Mano vyriausiasis sūnus, kuris tuo metu studijavo neuromokslus, patarė užrašyti viską, ką atsimenu“, – viename iš interviu sakė E.Alexanderis.

Ebenas Alexanderis, „Gyvas dangaus įrodymas“. Iš anglų kalbos vertė Nida Norkūnienė. „Eugrimas“, Vilnius, 2013.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.