Rašytojų sąjunga laukia atsiminimų apie poetą Just.Marcinkevičių

Rašytojų sąjunga kviečia žmones siųsti atsiliepimus apie poetą Justiną Marcinkevičių, kurie vėliau suguls į atsiminimų knygą.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 17, 2014, 4:10 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 8:43 AM

Knygą parengti ėmėsi Rašytojų sąjungos leidyklos vyriausiasis redaktorius, literatūros kritikas Valentinas Sventickas. Jo kreipimesi teigiama, kad patys žmonės dažnai ragina rinkti atsiminimus apie poetą, sutelkti juos į knygą. Prašoma siųsti kuo konkretesnius atsiminimus apie Just.Marcinkevičių, susitikimus su juo, pokalbius.

„Daugelyje žinomų pasakojimų apie Just.Marcinkevičių vyrauja vis tie patys motyvai, pavyzdžiui, harmoningos asmenybės, ne tik literatūrinio, bet ir visuomeninio vaidmens, lietuviškojo patriotizmo ir pan. Jeigu toliau bendriausiais žodžiais plėtosime žinomus motyvus, sukursime dar vieną pasikartojimų vėrinį. Dėl to laukčiau ir prašyčiau kuo konkretesnių atsiminimų, pasakojančių apie buvusius asmeniškus susitikimus, pokalbius, bendraujant ir skaitant patirtus įspūdžius bei kilusias mintis. Atsiminimų knygose ypač vertingi liudijimai apie mažai kam žinomus įvykius ar atsitikimus. Neturėtume vengti pastebėjimų, galbūt koreguojančių susiklosčiusį vaizdą, arba ir kritiškų apmąstymų“, – kreipimesi rašo V.Sventickas.

Idėjos autorius ragina atsiliepti ne vien meno ir kultūros kūrėjus. Anot jo, Just.Marcinkevičius priklauso ne tik literatūros pasauliui, tad laukiami įvairių profesijų ir patirčių žmonės.

2012 metais išleista panaši tokio pobūdžio mokytojų atsiminimų knyga „Justino Marcinkevičiaus pamokos“, kurią sudarė Stepas Eitminavičius.

Žmonės atsiminimus, kurių apimtis gali varijuoti nuo vieno ar kelių puslapių iki pusės autorinio lanko (20 000 ženklų), gali siųsti iki šių metų spalio 1 dienos Rašytojų sąjungos leidyklai arba V.Sventickui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.