Rašytojas G.G.Marquezas „trapios“ būklės išrašytas iš ligoninės

G.Garcia Marquezas Meksike gyvena su žmona Mercedes Barcha, jo dviejų vaikų motina.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

2014-04-09 12:42, atnaujinta 2018-02-14 18:59

87 metų rašytojas, kuris Meksikos sostinėje gyvena daugiau kaip tris dešimtmečius, namo parvyko greitosios pagalbos automobiliu. Jo namus saugojo policija, šalia buvo susirinkusi žurnalistų minia.

G.Garcia Marquezas įveikė plaučių infekciją po „gana rimtų pneumonijos simptomų“, radijui „Formula“ sakė sveikatos apsaugos ministrė Mercedes Juan.

Gydymas turėjo būti „labai ypatingas dėl rašytojo amžiaus“, – sakė ji. Ministrė pridūrė, jog G.Garcia Marquezui namuose bus taikoma deguonies terapija, kad būtų užkirstas kelias naujai infekcijai.

Deguonies balionas buvo atgabentas į jo namus drauge su ligoninės lova ir geltonomis – jo mėgstamiausios spalvos – rožėmis.

Kai greitosios pagalbos automobilis atvažiavo, jo padėjėjai laikė iškėlę paklodes, kad žurnalistai nefilmuotų ir nefotografuotų G.Garcios Marquezo.

„Jo būklė dėl amžiaus yra trapi. Jis sveiks namuose“, – prie Nacionalinio medicinos mokslo ir mitybos instituto, kuriame rašytojas buvo gydomas, žurnalistams sakė šios ligoninės atstovė Jaqueline Pineda.

G.Garcia Marquezas į ligoninę buvo paguldytas kovo 31 dieną ir buvo gydomas antibiotikais nuo plaučių bei šlapimo takų infekcijos.

Apie tai, kad jis paguldytas į ligoninę, buvo paskelbta tik po keturių dienų. Tuo metu jo sūnus Gonzalo Garcia Barcha sakė, kad šeima nusprendė vežti jį į ligoninę imdamasi atsargumo priemonių ir kad kritiškos padėties niekada nebuvo.

1982 metų Nobelio literatūros premijos laureatas yra magiškojo realizmo pradininkas, parašęs epinių istorijų apie meilę, šeimą ir diktatūrą Lotynų Amerikoje.

Jo 1967 metais pirmą kartą išleisto šedevro „Šimtas metų vienatvės“ parduota milijonai egzempliorių, knyga buvo išversta į 35 kalbas. „Gabo“ meiliai vadinamas rašytojas pastaraisiais metais rečiau rodėsi viešumoje. G.Garcia Marquezas praėjusį kartą viešai pasirodė kovo 6 dieną, kai išėjo iš savo namų Meksike pasisveikinti su žurnalistais, aplankiusiais jį jo gimtadienio proga.

Rašytojas šypsojosi, priėmė dovanas ir pozavo nuotraukoms, bet su žurnalistais nesikalbėjo.

Jo brolis Jaime 2012 metų liepą sakė, kad rašytojas serga silpnaprotyste.

G.Garcia Marquezas Meksike gyvena su žmona Mercedes Barcha, jo dviejų vaikų motina.

G.Garcia Marquezas, kuris taip pat yra dirbęs žurnalistu, praėjusią savaitę gulėdamas ligoninėje paprašė padėjėjo perduoti reporteriams tokius žodžius: „Ar jūs išprotėjot? Kodėl praleidžiat ten tiek daug laiko? Grįžkit prie darbo“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.