Japonijoje pristatyta nauja H.Murakami knyga

„Taip reta matyti tiek daug žmonių, susirinkusių dėl vieno rašytojo, – sakė kitas pirkėjas, Yuka Sugimoto. – Laukiau, kol galėsiu tai išvysti. Truputį primena šventę“.

Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Apr 18, 2014, 11:52 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 1:13 PM

Maždaug 70 gerbėjų padėjo skaičiuoti laiką knygyne „Kinokuniya“ Tokijo pramogų ir parduotuvių rajone Šindžiuku, kur, laikrodžio rodyklei artėjant prie vidurnakčio padalos, sproginėjo pirotechnikos priemonės.

Apsakymų rinkinyje „Vyrai be moterų“ (Onna no Inai Otokotachi) yra penki apsakymai, kurie jau buvo anksčiau pasirodę žurnaluose, ir vienas naujas kūrinys.

„Murakami neabejotinai labiausiai garsėja savo romanais, bet apsakymų skaitymas yra kitoks malonumas, – tame knygyne įsigijęs naująją knygą sakė tinklapių dizaineris Yoichi Shindo. – Ilgai laukiau, kol galėsiu tai skaityti“.

Leidykla „Bungei Shunju“ jau padidino pirmąją siuntą nuo 200 tūkst. egzempliorių iki 300 tūkst. egzempliorių, nes išankstinių užsakymų buvo daugiau nei tikėtasi, pranešė šalies žiniasklaida.

„Taip reta matyti tiek daug žmonių, susirinkusių dėl vieno rašytojo, – sakė kitas pirkėjas, Yuka Sugimoto. – Laukiau, kol galėsiu tai išvysti. Truputį primena šventę“.

Pirmajame nuo 2005 metų rinkinyje yra 24 puslapių apysaka „Vairuok mano automobilį: vyrai be moterų“, papiktinusi vieno Japonijos miestelio gyventojus, nes joje teigiama, kad jie nuolat mėto cigarečių nuorūkas pro savo automobilių langus.

H.Murakami vėliau sakė, kad gailisi taip pavaizdavęs tą miestelį, ir nurodė, kad pakeis jo pavadinimą apysakoje, kai ji bus išleista kaip knyga.

65 metų H.Murakami, kurio kūriniai, dažnai siurrealistiniai, yra išversti į maždaug 40 kalbų, dažnai minimas kaip būsimas Nobelio literatūros premijos laureatas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.