L.Lavaste „Kalės istorija“ Jonavoje parduodama pagal sąrašus

Rašytojos ir žurnalistės Laimos Lavaste išleista „Kalės istorija“ aplenkė daugelį Jonavos knygyne parduodamų knygų ir tapo deficitine preke. Ji parduodama tik pagal iš anksto užsisakiusiųjų sąrašus.

Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Vilčinskienė (jonavoszinios.lt)

May 15, 2014, 11:53 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 10:28 PM

Tuo tarpu, pasak L.Lavaste, į spaustuvę jau iškeliavo antrasis knygos tiražas.

„Žmonės šios knygos laukia. Kol kas dar negavome pakankamai egzempliorių, todėl jos ir trūksta. Visų pirma knygą gali įsigyti tie, kurie užsisakė iš anksto“, - sakė Jonavos knygyno direktorė Danutė Čepienė.

„Kalės istorijos“ kol kas nėra ir virtinose, ji dalinama lyg pagal „talonus“ – ištraukiama iš spintelės.

„Man smagu, kad knyga populiari ir perkama. Į spaustuvę šiandien iškeliavo jau antrasis knygos tiražas, nors išsyk leidykla baiminosi, kad niekas nepirks“, - sakė knygos autorė L.Lavaste.

Pasak autorės, žmonės, kurie perskaitys „Kalės istoriją“ aiškiai suvoks ir pamatys, kaip pedofilijos istorija vystėsi, nuo ko ji prasidėjo.

„Šioje knygoje pykčio nėra. Daug dėmesio skirta Laimutės istorijai, jos vaikystei. Knygoje aiškiai atskleidžiama, kaip išgalvota pedofilijos istorija vystėsi, kaip ji virto tragedija – ne tik dienų, bet ir valandų tikslumu“, - kalbėjo L.Lavaste.

Rašytoja sako, kad tai – pati sunkiausia jos parašyta knyga. Tačiau su kitomis autorės knygomis ji turi vieną bendrą bruožą – visose L.Lavaste knygose išlaikyta „žurnalisto linija“.

„Tai – ir mano emocijos, nes ši tragedija tiesiogiai palietė ir mane, ir mano šeimą. Todėl buvo sunku knygą parašyti taip, kad tilptų viskas – ir faktai, ir emocijos. Kai ruošiausi rašyti knygą, ketinau ją pateikti kaip detektyvą. Vėliau supratau, kad to padaryti nepavyks. Be to, bet koks nukrypimas nuo fakto grėstų teismais“, - pasakojo L.Lavaste.

Kaip jau buvo skelba, ne viena leidykla atsisakė išleisti šią L.Lavaste knygą.

„Tačiau atsirado viena, kuri sutiko. Tiesa, ši leidykla panoro likti neįvardinta“, - kalbėjo autorė.

Kol kas L.Lavaste planuose nėra numatyta knygos pristatymų ir susitikimų su skaitytojais, tačiau autorė visada važiuoja į tas bibliotekas ar kultūros centrus, kurie ją pakviečia.

„Todėl jei tokių kvietimų bus, žinoma - atvyksiu“, - sakė L.Lavaste.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.