Lrytas.lt biblioteka. Isaacas Asimovas. „Fondas“, romanas

12 067-ieji Galaktinės Eros metai. Jau dvylika tūkstantmečių klesti gigantiška Galaktinė Imperija, vienijanti daugybę žmonių apgyvendintų planetų.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 30, 2016, 3:37 PM, atnaujinta May 14, 2017, 11:49 AM

Tačiau nepermaldaujami psichoistorijos dėsniai skelbia, kad netrukus prasidės kruvini tarpžvaigždiniai karai, planetos praras ryšį su Galaktikos centru ir užslinks barbariški laikai, truksiantys ilgiau nei trisdešimt tūkstančių metų.

Kad šis laikotarpis sutrumpėtų iki vieno tūkstantmečio ir jo padariniai nebūtų tokie katastrofiški, Imperijos žlugimą numatęs psichoistorikas Haris Seldonas įsteigia Fondą, išsaugosiantį technologijas, mokslą ir kultūrą per ilgus barbarizmo šimtmečius. Į Terminuso planetą, esančią pačiame Galaktikos spiralės pakraštyje, persikelia Seldono vadovaujami mokslininkai – jie padės žmonėms kurti naują imperiją...

1951 m. pasirodęs „Fondas“ – pirmas romanas iš garsiosios Isaaco Asimovo septynių knygų serijos apie Fondą. 1952 m. išleistas „Fondas ir Imperija“ ir 1953 m. „Antrasis Fondas“ sudarė pagrindinę „Fondo“ trilogiją. Gyvu mokslinės fantastikos klasiku tapęs I. Asimovas 9-ame ir 10-ame dešimtmetyje parašė dvi trilogijos priešistores „Fondo preliudija“ (1988) ir „Pakeliui į Fondą“ (1993) bei du tęsinius „Fondo krizė“ (1982) ir „Fondas ir Žemė“ (1986). Ši serija šiandien laikoma geriausiu visų laikų mokslinės fantastikos kūrinių ciklu.

* * *

Isaac Asimov. Fondas: mokslinis fantastinis romanas. Iš anglų k. vertė Birutė Lenktytė-Masiliauskienė. K.: Kitos knygos, 2016.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.