Vilniaus knygų aukciono pažiba – antikvarinis leidinys už 12 tūkst. eurų

XLVI Vilniaus aukcionas šiemet vyks galerijoje „Kunstkamera“ ir

Ch.Hartknocho knygos iliustracija.<br>Wikimedia nuotr.
Ch.Hartknocho knygos iliustracija.<br>Wikimedia nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-02-06 12:04, atnaujinta 2017-04-10 16:41

Vasario 25 d. įvyks knygų aukcionas, o jo ekspoziciją galerijoje bus galima aplankyti vasario 21-24 dienomis bei vasario 25 d. prieš renginį. Antroji XLVI Vilniaus aukciono dalis vyks kovo 3 d.

Knygų aukcionas jau tampa tradiciniu. Pernai jis vyko knygų mugėje „Litexpo“ parodų rūmuose.

Šiemet aukcionas priklauso knygų mugės rubrikai „Renginiai už mugės ribų“, todėl keliasi iš „Litexpo“ parodų rūmų į galeriją „Kunstkamera“.

Aukcione bus pristatytas platus knygų ir leidinių spektras – per 500 knygų ir leidinių, suskirstytų į daugiau kaip 30 grupių. Tai – lietuviškos spaudos draudimo laikotarpio, tarpukario, lietuvių išeivijos knygos, užsienio literatūra, meniniai albumai ir kiti leidiniai.

Labiausiai intriguojančios, matyt, bus senosios knygos, išleistos iki 1800 m. Tarp jų bus galima XVI-XVIII a. kūrinių, pavyzdžiui, Christopho Hartknocho „Alt und neues Preussen“ (1684). Pastarosios knygos vertė siekia rekordinę sumą – 12 000 eurų.

Šis aukcionas aprėpia ne tik platų knygų istorijos laikotarpį, bet siūlo į knygą pažvelgti naujai. Tarkime, lankytojai galės pamatyti knygą, 1997-2001 m. įtrauktą į Lietuvos rekordų sąrašą kaip mažiausią Lietuvoje išleistą leidinį, taip pat bus pristatomos Česlovo Lukensko knygos-skulptūriniai objektai iš medžio masyvo.

Be knygų, aukcione matysime grafikos kūrinius, tarp jų – dailininko Prano Gailiaus grafikos darbų rinkinį „La Mer“, istorinių įvykių vaizdus, žemėlapius, fotografijas, plakatus, dokumentus.

Aukcione bus pristatoma per 500 leidinių. Daugybės kaina – apie 5 eurus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.