Mažvydas Šimkus: knygoje „Nuo tuštybės iki amžinybės“ kiekvienas atras kažką savito

Išgyvenimai, gilios mintys, įtraukianti ir širdies gelmes siekianti kūryba – visa tai sutelpa į naują Mažvydo Šimkaus knygą „Nuo tuštybės iki amžinybės“, kurios pristatymas lapkričio 27 d. vyko VAGOS Knygyne (Kaune, PC „Mega“).

 M.Šimkus.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 M.Šimkus.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 27, 2018, 9:57 PM

Mažvydas Šimkus – gyvenimo režisierius, rašytojas, lektorius, koučeris. Žmogus, atsisakęs patogaus gyvenimo dėl to, kad galėtų įkvėpti kitus. Autorius papasakojo, kaip gimė jo eilėraščių knyga ir kokiems žmonėms ji skirta.

- Kaip gimė knygos idėja? Kodėl pasirinkote rašyti būtent eilėraščių knygą?

- Nuo pat paauglystės rašydavau eilėraščius. Dar būdamas 14 metų išgyvenau savo pirmąją meilę ir jausdamas, kad „manęs niekas nesupras“, sėdau prie kompiuterio ir pradėjau rašyti. Per eilę metų, keliaujant gyvenimo keliu ir keičiantis pačiam, gimė daugybė eilėraščių, kurie įkvepė ne vieną žmogų, todėl supratau, kad privalau tuo pasidalinti.

- Kaip įsivaizduotumėte savo knygos skaitytoją?

- Manau, kad knyga universali, todėl jos skaitytojas gali būti bet kuris iš mūsų. Amžius yra tik skaičius žmogaus pase. Iš tikrųjų visi esame skirtinguose savo gyvenimo etapuose, unikalioje kelionėje, todėl nesvarbu ar jums yra 14 ar 54-eri metai, jeigu esate žmogus, vadinasi, gyvenote, mylėjote, ėjote, darėte, klydote, todėl knygoje tikrai rasite kažką savito ir pažįstamo.

- Jūsų poezijoje ryškus moters vaidmuo, ar knygoje galima rasti meilės eilėraščių?

- Taip, būtent moterys ir dėl jų patirti išgyvenimai įkvėpė mano kūrybą, nuo jų viskas prasidėjo. Tiesa, tiesioginių laiškų, skirtų konkrečioms moterims nėra, tačiau eilėraščiuose galima rasti universalių, romantikos ir meilės apraiškų.

- Taip pat vedate įvairius saviugdos ir motyvacinius seminarus. Kokioms temoms jų metu skiriate daugiausiai dėmesio?

- Aš atsisakiau patogaus darbo ir komforto dėl to, kad galėčiau padėti žmonėms padaryti savo gyvenimą geresnį ir išmokti džiaugtis gyvenimu. Šiuo metu seminarų vedimas yra mano pagrindinė veikla, juose kalbu įvairiomis temomis: kaip prisiimti atsakomybę už savo gyvenimą, kaip pasitikėti savimi, kaip siekti savo tikslų.

Taip pat vedu stiprias meditacijas, stovyklas, po kurių žmonės keičia savo gyvenimus. Žmonės, kurie atsiduria mano seminaruose, užsiėmimuose ar stovyklose, patys pajaučia, kad aš tai darau iš širdies. Nekalbu apie teoriją, dalinuosi tik savo praktine patirtimi, tai, ką esu pats atradęs, padaręs.

- Kokią literatūrą mėgstate skaityti? Galbūt galėtumėte rekomenduoti ką nors iš neseniai perskaitytų knygų?

- Rytais skaitau saviugdos knygas ir šventraštį. Kai manęs paklausia, kokią knygą galėčiau rekomenduoti, visada paklausiu, kokia tema šiai dienai yra aktuali. Paskutinė knyga, kurią neseniai perskaičiau – Leo Babauta „Ar žinai kodėl sunku būti laimingu?“.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.