Skandalingas JAV rašytojas aplenkė H. Murakami gebėjimu nevykusiai aprašinėti seksą

Amerikiečių rašytojas Jamesas Frey (49 m.) gavo  Londono žurnalo „Literary Review“ premiją už prasčiausią sekso scenos aprašymą literatūros kūrinyje anglų kalba. Žiuri nutarė, jog J.Frey romane „Katerina“ tiek daug ištęstų ir abejotinų erotinių pasažų, kad jų užtektų dar kelioms antipremijoms, pranešė laikraštis „The Guardian“.

Jungtinėse Amerikos Valstijose J.Frey laikomas gana skandalingu rašytoju.
Jungtinėse Amerikos Valstijose J.Frey laikomas gana skandalingu rašytoju.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-12-07 21:21, atnaujinta 2018-12-10 14:56

J.Frey knyga pasakoja apie pradedančiojo rašytojo kelionę po Prancūziją praėjusio amžiaus dešimtajame dešimtmetyje ir jo audringą romaną su norvegų modeliu Katerina. Romane esama sekso scenų automobilių stovėjimo aikštelėje ir ant taksi užpakalinės sėdynės, tačiau „Literary Review“ žiuri ypač įsiminė ilga sueities scena vonios kambaryje, kurioje aštuonis kartus paminima ejakuliacija.

„Akinamas kvapą gniaužiantis virpantis nesulaikomas proveržis dangiškasis tėve aš baigiu joje mano penis pulsuoja mes abu dejuojame širdys sielos kūnai bendri. Bendri. Tėve. Dangiškasis. Baigiu. Baigiu. Baigiu. Aš užsimerkiu iškvepiu. Baigiu. Aš prisiglaudžiu prie jos, mes sunkiai alsuojame aš vis dar joje šypsausi. Ji suima mano rankas ir apveja jomis savo kūną, ji apkabina mane, mes stovime nejudėdami ir kvėpuojame, tvirtas jos viduje, stangri, šilta ir drėgna aplink mane, mes kvėpuojame. Ji švelniai atstumia mane, mes žiūrime vienas kitam į akis, ji šypsosi“, – citavo laikraštis.

2011 m. J.Frey buvo nominuotas premijai už blogiausią sekso aprašymą knygoje „Paskutinis Testamentas“ („The Final Testament of the Holy Bible“).

Šiemet pagaliau tapęs nugalėtoju rašytojas pareiškė, kad jam „didelė garbė“ gauti tokią „prestižinę“ premiją, tačiau į jos įteikimo ceremoniją neatvyko.

Savo gimtinėje J.Frey laikomas gana skandalingu rašytoju. Jis ilgai tvirtino, kad jo pirmasis romanas „Milijonas šukių“ („A Million Little Pieces“) apie priklausomybę nuo  alkoholio ir narkotikų pagrįstas tikrais įvykiais, bet kai interneto tyrėjai ir populiari TV laidų vedėja Oprah Winfrey demaskavo jo melą, prisipažino, kad apgaudinėjo skaitytojus.

J.Frey taip pat įsipainiojo į jaunųjų rašytojų išnaudojimo skandalą. Jie buvo samdomi rašyti knygas paaugliams, panašias į „Saulėlydžio“ sagą. Pasirodė, kad J.Frey pradedantiesiems rašytojams mokėjo tik 500 dolerių, nors jie padarė visą darbą, o paties J.Frey indėlis apsiribojo redagavimu. 

Kaip pranešė BBC, lažybų bendrovių duomenimis, pagrindinis amerikiečio konkurentas gauti „Literary Review“ premiją šiemet buvo japonų rašytojas Haruki Murakami už tokį pasažą: „Mano ejakuliacija buvo audringa ir daugkartinė. Sėkla vis liejosi iš manęs, perpildydama jos vaginą ir lipniu skysčiu drėkindama paklodes. Aš niekaip negalėjau sustoti. Baiminausi, kad manyje nieko nebeliks, jei tai toliau tęsis. Judzu visą tą laiką giliai miegojo, neišleisdama nė garso, nebuvo girdėti net jos kvėpavimo. Bet jos genitalijos apglėbė manąsias ir nepaleido. Tarsi jos būtų turėjusios tvirtą valią ir nutarusios išspausti iš mano kūno viską iki paskutinio lašo.“

Beje, H.Murakami  premijai buvo nominuotas jau trečią kartą.

Praėjusiais metais už blogiausią sekso sceną įvertintas amerikiečių rašytojas Christopheris Bollenas, kurio romano „Griovėjai“ („The Destroyers“) personažas savo genitalijas sulygino su biliardo trikampiu: „Ji uždengia savo krūtinę maudymosi kostiumėliu. Visa kita lieka žaviai nepridengta. Jos rankų ir pečių oda nevienodo įdegio, kaip vandens dėmės vonioje. Jos veidas ir vagina varžosi dėl mano dėmesio, ir aš žiūriu žemyn į biliardo trikampį, susidedantį iš mano penio ir mano sėklidžių.“

Įvairiais metais nevykusių sekso scenų meistrais yra tapęs Pulitzerio premijos laureatas Normanas Maileris (po mirties), Tomas Wolfe’as, muzikantas Morrissey, o Johnas Updike’as, likus metams iki mirties, pagerbtas „už viso gyvenimo nuopelnus“.  Tarp nominantų buvo Stephenas Kingas ir buvęs Didžiosios Britanijos premjeras Tony Blairas.

Parengė Milda Augulytė

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.