Ajurvedos mitybos specialistės knyga – savęs ir kitų pažinimo vadovas, padedantis susigrąžinti harmoniją gyvenime

 

Carey Davidson knyga „Penki archetipai. Atraskite tikrąją prigimtį ir pakeiskite savo gyvenimą bei santykius su kitais žmonėmis“.
Carey Davidson knyga „Penki archetipai. Atraskite tikrąją prigimtį ir pakeiskite savo gyvenimą bei santykius su kitais žmonėmis“.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 10, 2021, 9:00 AM

Holistinės pasaulėžiūros ir tradicinės kinų filosofijos įkvėptoje Carey Davidson knygoje „Penki archetipai. Atraskite tikrąją prigimtį ir pakeiskite savo gyvenimą bei santykius su kitais žmonėmis“ mokoma praktikos, kaip nusistatyti asmenybės archetipą ir suprasti savo elgsenos modelius socialinėje aplinkoje.

Leidyklos „Liūtai ne avys“ publikuota knyga – tai subalansuoto gyvenimo būdo orientyras pagal jūsų stipriąsias ir silpnąsias charakterio savybes.

Penkiais archetipais paremta savianalizės metodika

Amerikiečių sveikatos specialistė išskiria penkis archetipus – medį, ugnį, žemę, metalą ir vandenį kaip tokius elementus, kurie apibūdina prigimtines mūsų būdo savybes.

Autorės sukurtas penkių archetipų metodas remiasi savimonės, savireguliacijos ir empatijos lavinimu, bendraujant su žmonėmis ir kontroliuojant savo mintis, veiksmus ar poelgius.

C.Davidson saviugdos modelis skaitytojui padeda ne tik nusistatyti dominuojantį asmenybės archetipą, bet ir įgyti savęs pažinimo įgūdžių, suvokiant kitų archetipų įtaką mūsų būdui. Pasak autorės, svarbu stiprinti šalutinius archetipus, nes šie yra „nuolatiniai streso dirgikliai.“

Tik išugdžius savo kantrybę, galėsime optimizuoti dėmesingo įsisąmoninimo praktiką – atpažinti, (su)kontroliuoti savo neigiamas emocines būsenas; sėkmingai remtis ajuverdos idėjomis – nusistatyti gyvenimo tikslą, atrasti ryšį tarp mūsų mitybos ir savijautos, miego ritmo ir fizinio aktyvumo.

Empatijos ugdymas – sėkmė ir harmonija santykiuose

Penkių archetipų metodas – tai kryptingas planas, paremtas meilės sau puoselėjimu ir asmeniniu saviugdos procesu.

Analizuodami savo elgesį, geriname tarpasmeninius santykius ir ugdome empatiją kitam žmogui.

Pasitelkdami knygoje perskaitytas žinias apie archetipus, lavinsite įsiklausymo, kritinio mąstymo, sprendimų priėmimo ir nuoširdaus bendravimo įgūdžius, kurie užtikrins stiprų ryšį tiek su kitu, tiek su savimi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.