Tarp Baltijos Asamblėjos premijų laureatų – lietuvių poetas Antanas A. Jonynas

Spalio 6 d. Rygoje įvyko Baltijos Asamblėjos apdovanojimų jungtinės žiuri posėdis, kuriame aptarti Lietuvos, Latvijos ir Estijos kandidatai 2023 m. Baltijos Asamblėjos literatūros, meno ir mokslo premijoms gauti.

A.A.Jonynas.<br>G.Kavaliauskaitės nuotr.
A.A.Jonynas.<br>G.Kavaliauskaitės nuotr.
A.A.Jonynas.<br>Asmeninio albumo nuotr.
A.A.Jonynas.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 6, 2023, 12:58 PM, atnaujinta Oct 6, 2023, 1:02 PM

Literatūros srityje kandidatavo estų rašytojas ir poetas Reinas Raudas už 2021 m. išleistą romaną Päikesekiri (liet. „Saulės raštas“), lietuvių  vertėjas ir poetas Antanas A.Jonynas už sonetų „Naujieji sonetai“ rinkinį  ir latvių rašytoja Kristynė Ilzinia už 2022 m. išleistą novelių rinkinį  „I Will Not Testify Against You“ (liet. „Neliudysiu prieš tave“).

Meno srityje varžėsi estų menininkas Pėteris Lauritsas, kuris buvo  pristatytas už išskirtinį ir įvairiapusį meno kūrėjo darbą ir projektą  „Biotoopia“, valstybinis choras „Vilnius“ už kūrybiškumo ir profesionalumo  sintezę, netradicinių renginių ir projektų bei novatoriškų meninių sprendimų  įgyvendinimą ir latvių dirigentas Kasparas Putninis už išskirtinius nuopelnus  Latvijos ir Baltijos šalių kultūrai ir už pasirodymą su Latvijos radijo  choru koncerte „The Dream Stream“ (liet. „Svajonių srautas“), kuris 2023  m. kovo 31 d. tapo Baltijos muzikos dienų dalimi Latvijos Jazepo Vytuolio  muzikos akademijos Didžiojoje salėje.  

Mokslo srityje svarstyta Tartu universiteto Žiniasklaidos studijų profesorės  dr. Andros Siibak kandidatūra, kuri buvo pristatyta už pastarųjų penkerių  metų mokslinių tyrimų indėlį (iš viso 31 mokslinis indėlis), susijusį su  naujųjų skaitmeninių technologijų naudotojais ir galimomis galimybėmis bei  pavojais, kuriuos naudotojams ir plačiajai visuomenei atneša naujųjų  technologijų plėtra, Lietuvos prof. habil. dr. Jurgio Kazimiero Staniškio  kandidatūra, kuris įvardytas kaip tarpdisciplininių mokslinių tyrimų ir  studijų Baltijos regione iniciatorius už jo tarpdisciplininį mokslinį  tyrimą „Tvarus vystymasis: vietos ir pasaulio sprendimai“ ir dr. Arnoldo  Laimonio Klotinio (Arnolds Laimonis Klotiņš) kandidatūra – mokslininkas  pristatytas už monografijas „Mūzika pēckara staļinismā: Latvijas mūzikas  dzīve un jaunrade 1944–1953 m.“ (liet. „Muzika pokario stalinizmo  laikotarpiu: Latvijos muzikinis gyvenimas ir kūryba 1944–1953 m.“) ir  „Mūzika bēgļu gaitās: Latviešu mūzikas dzīve un jaunrade pēckara  1944–1951 m.“ (liet. „Latvijos muzikinis gyvenimas ir kūryba pokario  Europoje 1944–1951 m.“).

Baltijos Asamblėjos apdovanojimų jungtinės žiuri sprendimu 2023 m. Baltijos  Asamblėjos literatūros premija skirta Antanui A. Jonynui (Lietuva), Baltijos  Asamblėjos meno apdovanojimas – Pėteriui Lauritsui (Estija) ir Baltijos  Asamblėjos mokslo premija – Arnoldui Laimoniui Klotiniui (Latvija).

Baltijos Asamblėjos apdovanojimai literatūros, meno ir mokslo srityse bus įteikti Baltijos Asamblėjos sesijos metu Taline lapkričio 23 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.