Oro balionas virš Vilniaus skraidino fortepijoną su kaskadininku

Ketvirtadienį oro balionu į dangų pakilo fortepijonas ir juo grojantis pianistas. Tiesa, fortepijonas buvo pagamintas iš kartono, o pianisto vaidmenį atliko specialiai parengtas kaskadininkas.

Oro balionu į dangų pakilo fortepijonas ir juo grojantis pianistas.<br>T. Bauras
Oro balionu į dangų pakilo fortepijonas ir juo grojantis pianistas.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

Aug 10, 2012, 1:20 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 11:31 AM

Piano.lt festivalio organizatoriai iki paskutinės akimirkos žadėjo vilniečiams, kad virš jų galvų skries tikras fortepijonas. Šiuo skrydžiu buvo susidomėjusi ir užsienio žiniasklaida. Kai paaiškėjo, kad į orą kils tik fortepijono imitacija, naujienų agentūros atšaukė numatytą filmavimą.

„Tas skrydis yra daugiau simbolinis. Kai norisi iškelti kažkokią problemą, galvoji, kaip ją iškelti, kad visi pamatytų, išgirstų, pradėtų kalbėti apie tai. Todėl, norėdami atkreipti žmonių dėmesį, skraidiname fortepijoną. Taip, mes esame europiečiai, bet mus kamuoja vidinės kultūros stoka“, – kalbėjo Aleksandras Šimelis, Piano.lt vasaros festivalio meno vadovas.

Jis pasakojo, kad šis fortepijoninės muzikos koncertas iš oro baliono yra labai svarbus kaip kultūrinė akcija. Norėta plačiai virš Vilniaus paskleisti klasikinę fortepijoninę muziką. Tiesa, muzika oro balione sklido iš muzikinio grotuvo.

„Juk suvokiame, jaučiame, kad mūsų kasdienybė ir iškili senojo Vilniaus istorija yra neatsiejamos nuo kultūros, kuri palaiko žmonių dvasią, skatina dideliems ir reikšmingiems siekiams“, – teigė A. Šimelis.

Didžiausias Lietuvos oro balionas, pilotuojamas oreivio Vytauto Sviderskio, skriejo žemiausiame leistiname aukštyje virš Vilniaus senamiesčio stogų.

Anot A. Šimelio, tai yra neįprasta įžanga į rugpjūčio 10 - 29 dienomis Vilniaus senamiesčio erdvėse vyksiantį antrąjį tarptautinį Piano.lt festivalį. Jame pasirodys pasaulinio lygio klasikinės muzikos atlikėjai, garsiausi džiazo virtuozai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: oro balionui atsitrenkus į žemę, iš krepšio ėmė kristi žmonės