Kauno lėlių teatras pradeda 55-ąjį sezoną

Sekmadienį visi Kauno

Nuo pat vidurdienio šalia teatro šurmuliavo Pasakų miestas.<br>P. Mantautas
Nuo pat vidurdienio šalia teatro šurmuliavo Pasakų miestas.<br>P. Mantautas
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 26, 2012, 10:56 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 3:47 AM

Nuo pat vidurdienio šalia teatro šurmuliavo Pasakų miestas, kurio spalvinguose fotopaviljonuose savo ištikimų bičiulių laukė lėlės ir iš scenos nužengę pasakų veikėjai. Su jais buvo galima pakalbėti, papasakoti apie savo džiaugsmus ar draugiškai apsikabinus nusifotografuoti.

„Jei tik bus dargana ir vėsokas oras, Pasakų miestą įrengsime po stogu, teatre. Kaip bebūtų, bet šventė įvyks. Ir vaikai galės pamatyti jaudinantį spektaklį apie tyros ir pasiaukojančios meilės galią „Užburtos pilies paslaptis“, sukurtą pasakos „Gražuolė ir pabaisa“ motyvais. Šiuo spektakliu mes pradedame jau 55-ąjį kūrybinės veiklos sezoną, kuriame jaunųjų scenos mylėtojų lauks keturios premjeros ir galybė kitų didelių bei mažų stebuklų“, - šventės išvakarėse pasakojo šio teatro direktorius Sigitas Klibavičius.

Pirmosios dvi premjeros numatytos metams baigiantis. Didžiojoje ir Mažojoje scenose nuotaikingai sutikti Kalėdų ir Naujųjų metų šventes pakvies Olego Žiugždos režisuojama pasaka apie Sniego žmogeliukų kelionę (rumunų liaudies pasakos motyvais) bei teatro pedagogės Vitalijos Vyšniauskaitės „Naujametė pasaka“.

Po Naujųjų metų teatro scenoje karaliaus klasika. Vasarį Arvydas Lebeliūnas režisuos „Angelų Kalėdas“ (Čarlzo Dikenso apysakos „Kalėdų giesmė“ motyvais), vėliau vaikus į Kauno lėlių teatrą pakvies „ Snieguolė ir visi septyni nykštukai (rež. O. Žiugžda).

Beje, Kauno valstybinio lėlių teatro žiūrovai galės džiaugtis ir žiūrėdami ankstesnio sezono, deramą vietą teatro repertuare užėmusius spektaklius „Kelionė saulės link“ ir „Medinės žvaigždės“. Pirmasis jų, kaip teigia šio teatro vadovas S. Klibavičius, žada keliauti ir į užsienį: „Kelionė saulės link“ dalyvaus trijuose teatrų festivaliuose Kroatijoje, Slovakijoje ir Sankt Peterburge (Rusija).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.