Marijampoliečiai išgirdo koncertą, kurio pavydėtų Paryžiaus ar Vienos publika

Pasaulinio garso operos solistę Violetą Urmanavičiūtę-Urmaną, surengusią

V. Urmanavičiūtės-Urmanos balsu gėrėjosi jos gimtosios Marijampolės publika.<br>R. Pasiliauskas
V. Urmanavičiūtės-Urmanos balsu gėrėjosi jos gimtosios Marijampolės publika.<br>R. Pasiliauskas
Daugiau nuotraukų (1)

Loreta Juodzevičienė

Sep 9, 2012, 9:35 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 9:07 PM

51 metų operos primadonos V. Urmanavičiūtės-Urmanos, jos gyvenimo draugo italų tenoro Alfredo Nigro bei Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro simfoninio orkestro, diriguojamo maestro Roberto Šerveniko, koncertą marijampoliečiams dovanojo 22 metų sukaktį šiomis dienomis mininti „Arvi“ įmonių grupė.

Koncerto sumanytojas ir mecenatas šios įmonių grupės prezidentas Vidmantas Kučinskas sakė, kad su V. Urmanavičiūte-Urmana, kuri kilusi iš Marijampolės, dėl pasirodymo gimtajame mieste buvo susitarta prieš pusantrų metų.

Transliavo televizija

Praėjusį šeštadienį 700 žiūrovų vietų Marijampolės kultūros centro salė buvo pilnutėlė. Mėgautis įspūdingu koncertu galėjo daugybė marijampoliečių - jį tiesiogiai transliavo Marijampolės televizija.

V. Urmanavičiūtė-Urmana ir A. Nigro atliko Giuseppe Verdi, Gaetano Donizetti, Giacomo Puccini operų arijas.

Po dramatiškos arijos iš G. Puccini operos „Madam Baterflai“ publika garsiajai kraštietei plojo atsistojusi.

Klausytojų laukė staigmena

Marijampoliečiai ovacijomis operos garsenybėms padėkojo ir už žadėtą staigmeną - lietuvių liaudies dainą „Ulijona“, harmonizuotą Juozo Gruodžio, bei lietuvių kalba atliktą Hanos ir Danilos duetą iš Franzo Leharo operetės „Linksmoji našlė“.

Koncerto rengėjai sakė, kad viena ryškiausių pasaulio operos primadonų V. Urmanavičiūtė-Urmana, prieš atvykdama į Marijampolę, nepareiškė jokių išskirtinių pageidavimų.

Balsą tausojanti solistė prieš koncertą vengia kalbėti, todėl jos dėmesio ir šį kartą sulaukė tik artimiausi žmonės - tėvai Aldona ir Algimantas Urmanavičiai.

Primadona pabendravo su koncerte apsilankiusiu prezidentu Valdu Adamkumi ir jo žmona Alma, nuoširdžiai džiaugėsi sutikusi buvusias klasės drauges iš anuometės Jono Jablonskio vidurinės mokyklos.

Sugrįžimas - mielas

„Grįžti į Marijampolę - visada nepaprastas jausmas, nes žinau, kad čia esu mylima ir laukiama“, - sakė V. Urmanavičiūtė-Urmana, gimtajame mieste pastarąjį kartą dainavusi 2007-aisiais, kai jai buvo suteiktas Marijampolės garbės piliečio vardas.

Po įspūdingo koncerto praėjusį šeštadienį prie Marijampolės kultūros centro „Arvi“ įmonių grupės prezidentas V. Kučinskas atidengė V. Urmanavičiūtės-Urmanos suoliuką, kurį sukūrė skulptorius Kęstutis Lanauskas.

„Lakštingala, nutūpusi į lietuvišką pievą“, - savo kūrinį apibūdino skulptorius.

Neatsisakytų dainuoti labdarai

Porai metų į priekį ir tolimesnių planų pasaulio scenose jau turinti operos primadona, paklausta, kokį projektą norėtų įgyvendinti Lietuvoje, jei turėtų daugiau laiko, atsakė: „Norėčiau dainuoti labdaringą koncertą, bet kad gauti pinigai nenubyrėtų į šonus ar administracijai. Jei tik atsirastų rimtas partneris, mielai sutikčiau.

Turėjau ryšių su Niujorko lietuvių moterų organizacija, bet manęs netenkino mastai. Dainuoti šimtui žmonių, kurie duos šimtą dolerių? Ne, nedomina. Norėčiau rimčiau.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.