V. Noreika su didžiąja scena atsisveikina skambiu akordu

„Vyrai, mums reikia pasitempti“, - ištarė dainininkas Edmundas Seilius, kai maestro Virgilijus Noreika su iš proto vedančiu „draivu“ atliko dainą „Skraidyti“. Į sostinės „Siemens“ areną susirinko tūkstančiai V. Noreikos talento gerbėjų, kurie maestro plojo atsistoję.

Į sostinės „Siemens“ areną susirinko tūkstančiai V. Noreikos talento gerbėjų, kurie maestro plojo atsistoję.<br>J. Stacevičius
Į sostinės „Siemens“ areną susirinko tūkstančiai V. Noreikos talento gerbėjų, kurie maestro plojo atsistoję.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 22, 2012, 12:10 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 3:49 PM

Rytoj 77-ąjį gimtadienį švenčiantis tenoras V. Noreika, po 55 kūrybinės karjeros metų ryžęsis atsisveikinti su didžiąja scena, bičiulių padedamas surengė pavyzdžio Lietuvoje neturintį benefisą - koncertinę kelionę per 6 didžiąsias šalies arenas.

Maestro pasveikino ir Seimo pirmininkė Irena Degutienė. Politikė padėkojo tenorui už viso gyvenimo kūrybą ir už tai, kad scenoje paliko daug talentingų mokinių. Į tai V. Noreika atsakė: „Ačiū už tokius sveikinimus. Jie dar malonesni, kai skamba iš jūsų lūpų“.

Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas maestro V. Noreikai įteikė Žygimanto Augusto medalį.

Prieš dvi savaites prasidėjusi Alytuje, šiandien turnė pratęsta Vilniuje. Prie sporto ir pramoginių renginių pripratusi „Siemens“ arena, ko gero, dar nebuvo mačiusi tiek solidžios publikos ir tiek frakuotų muzikantų: su V. Noreika scenoje pasirodė tenorai Vaidas Vyšniauskas, Edmundas Seilius, Merūnas Vitulskis, jiems akomponavo specialiai šiam maestro benefisui suburtas orkestras „Vilnius sinfonietta“, diriguojamas Vytauto Lukočiaus, dainavo „Polifonijos“ choras. Vienu metu scenoje buvo daugiau kaip šimtas atlikėjų.

„Koncerte dalyvaus tie, kurie jau gali labai gerai dainuoti, ir tas, kuris dar gali“, - turnė išvakarėse juokavo V. Noreika.

O kad jis dar ir kaip gali, klausytojai galėjo įsitikinti jau pirmojoje koncerto dalyje išgirdę aukščiausio vokalinio meistriškumo reikalaujančią Otelo mirties sceną iš to paties pavadinimo Giuseppe Verdi operos. Muzikos istorijoje neužfiksuota, kad koks nors pasaulio tenoras, sulaukęs tokio amžiaus, būtų ryžęsis atlikti šią ariją. O V. Noreikos balsas skambėjo kaip krištolas.

„Jokia rolė nebaisi, kai dramatinis esi“, - šmaikštavo V. Noreika, sulaukęs komplimentų.

Virtuoziškai sudarytoje programoje arijas iš operos aukso fondo keitė itališkos dainos, o kai pirmosios dalies pabaigoje visi keturi tenorai keisdami vienas kitą ir susiliedami į ansamblį užtraukė populiariąją „O sole mio“, salė tiesiog sprogo nuo aplodismentų.

Antrojoje koncerto dalyje klausytojai turėjo progą išgirsti V. Noreiką ir jo kolegas atliekant populiariosios amerikiečių ir ispanų muzikos hitus nuo Jacques'o Revaux, Claude'o Francois ir Paulo Ankos „Mano kelias“ (garsiojo Franko Sinatros dainuoto „My Way“) iki Augustino Laros„Granados“.

Instrumentinėmis improvizacijomis vokalo šventę papuošė saksofonininkas Danielius Praspaliauskis, gitaristas Tomas Varnagiris ir net Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, šįkart įsijautęs į savo pagrindinę - trimitininko – profesiją.

Aplodismentų iškviestas biso paskutinę koncerto dalį V. Noreika skyrė lietuviškies kūriniams, tarp kurių nuskambėjo ir specialiai jam šia proga Algimanto Raudonikio sukurta daina „Ačiū už meilę“.

Koncertas „Siemens“ arenoje buvo filmuojamas ir dar iki Kalėdų bus išleistas DVD. O gyvai jį dar galės išgirsti kauniečiai rugsėjo 30-ąją„Žalgirio“ arenoje, šiauliečiai spalio 30-ąją savo miesto pramogų arenoje, klaipėdiečiai spalio 19-ąją „Švyturio“ arenoje, panevėžiečiai spalio 27-ąją „Cido“ arenoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.