Vilniuje diskutuoja keturių šalių kultūros ministrai

Sekmadienį pokalbių maratoną sostinėje surengė trijų Baltijos šalių bei Danijos kultūros ministrai kartu su įtakingais kultūros ekspertais iš Briuselio, Italijos ir JAV.

Iš kairės) U.Elbekas, A.Gelūnas, Nacionalinio dramos teatro meno vadovas A.Liuga ir Ž. Jaunzeme-Grende Menų spaustuvėje.<br>V. Balkūnas
Iš kairės) U.Elbekas, A.Gelūnas, Nacionalinio dramos teatro meno vadovas A.Liuga ir Ž. Jaunzeme-Grende Menų spaustuvėje.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 30, 2012, 11:25 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 11:22 AM

Ministrai Reinas Langas iš Estijos, Žaneta Jaunzeme-Grende iš Latvijos ir Uffe Elbekas iš Danijos bei IULM universiteto profesorius Pieras Luigi Sacco iš Milano, konsultacinės bendrovės „KEA European Affairs“ generalinis direktorius Philippe Kernas iš Belgijos su kitais garbingais svečiais į Vilnių atvyko šalies kultūros ministro Arūno Gelūno kvietimu. Mat spalio 1-ąją jie dalyvaus Kultūros ministerijos Nacionalinėje dailės galerijoje rengiamoje kultūros ir kūrybinių industrijų konferencijoje „Integruojant kultūrą: kultūros svarba ekonomikai“ (Mainstreaming Culture: Why and How Culture Matters for General Economy). Ministrai konferencijoje išdėstys savo šalių kultūros perspektyvas, prioritetus ir strategijas 2014-2020 Europos sąjungos finansiniams metams. Tačiau jau renginio išvakarėse delegacija pasidalijo mintimis su lietuvių kolegomis apie šiandien kultūrai kylančius iššūkius, kintančius jos funkcionavimo dėsnius, pažangius ir atgyvenusius kultūros modelius.

Per pusdienį svečiai spėjo pabendrauti su Lietuvos pagrindinių valstybinių kultūros įstaigų ir nevyriausybinio menų sektoriaus veikėjais „Meno forte“, Menų spaustuvėje, Vilniaus dailės akademijos Dizaino ir inovacijos centre.

„Tiek kompetentingų žmonių surinkti į vieną vietą – išskirtinis įvykis“, - džiaugėsi A. Gelūnas.

Konferencijos rengėjai viliasi, jog ji įtakos naujus, palankesnius Europos šalių kultūrai prioritetus, peržiūrint Europos sąjungos programas 2014-2020 metams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.