Vilniaus mokytojų namuose – anšlaginis koncertas, skirtas išėjusiems atlikėjams atminti

Antradienio vakarą Vilniaus Mokytojų namuose vyko dešimtojo Tarptautinio dainuojamosios poezijos festivalio „Tai–aš“ vakaras–koncertas, skirtas anapilin išėjusiems festivalio dalyviams Vytautui Kernagiui, Sauliui Mykolaičiui, Valdžiui Aleksaičiui, Sigitui Gedai, Olaf Stenstad, Kallei Zwilgmeyriui, Zigmars Kristsonsui ir Pavel Stavrev prisiminti.

Tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „Tai–aš“ truks visą savaitę – iki pat sekmadienio.<br>J. Stacevičius
Tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „Tai–aš“ truks visą savaitę – iki pat sekmadienio.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 16, 2012, 10:38 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 1:40 AM

„Mūsų festivalio lankytojai – tai žmonės, pavargę nuo kasdienybės purvo ir dažniausiai šėlstantys ne judesiais, o savo vidine rimtimi“, – pastebi festivalio vadovas Juozas Žitkauskas.

Nors nemokamas koncertas turėjo prasidėti šeštą valandą, tačiau jau pusę šešių nebebuvo nė vienos laisvos vietos. Renginio metu buvo rodomos video ištraukos iš mus palikusių atlikėjų koncertų, o juos dainomis pagerbė V. Povilionienė, A. Klova, G. Storpirštis, D. Razauskas, A. Kulikauskas, S. Samuelsen iš Farerų salų, D. Mclaughlin iš Airijos. Publika nesibodėjo dainuoti kartu su atlikėjais ir atsistojus pagerbti žymių Lietuvos bei užsienio bardų.

Tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „Tai–aš“ truks visą savaitę – iki pat sekmadienio.

Festivalyje – daugiau negu 30 koncertų įvairiuose Lietuvos miestuose bei Lenkijoje ir Latvijoje.

Juose pasirodys ne tik lietuviai, tačiau ir net 27 svečiai iš užsienio valstybių – Baltarusijos, Brazilijos, Farerų salų, Prancūzijos ir kitų šalių.

Rytoj festivalio svečiai Vilniuje galės apsilankyti penktą valandą Vilniaus Mokytojų namuose vyksiančiame koncerte senjorams, kuriame dainas atliks A. Kulikauskas, S. Bareikis, A. Jegelevičius, V. Kazlauskas, A. Klova, A. Svidinskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.