Japonijos meno parodoje - menininkų kritika pramoniniams produktams

Kaune, M. Žilinsko dailės galerijoje, šiandien pradėjo veikti šiuolaikinio

Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė

Oct 19, 2012, 2:41 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 12:10 AM

Autoriai idėjų savo darbams sėmėsi iš juos supančios aplinkos. Kūriniuose atsispindi jų asmeninis požiūris į šiandieninį gyvenimą.

Lankytojų dėmesį pirmiausia patraukia skulptorės Miyuki Yokomizo instaliacija „Nuplauk“. Į plastikinę užuolaidą menininkė sudėjo 1 tūkstantį 600 muilų. Tačiau tik keli iš jų tikri. Kiti - plastikiniai. „Muilas - švaros simbolis, tačiau jis gaminamas fabrikuose, o šis procesas kenkia aplinkai“, - įsitikinusi menininkė, instaliacija norėjusi pabrėžti gyvenimo dviprasmybę.

Menininkų grupė „Maywa Denki“ pristato tris pavyzdžius iš „Naki“ - žuvies motyvų mašinų serijos. Iš pirmo žvilgsnio darbai primena siurealistinius objektus.

Besisukantis, grojantis ir šviesomis žiežirbuojantis objektas, primenantis žuvį - tai menininkų kritika pramoniniams produktams ir nostalgija rankomis kuriamam menui.

Tetsuya Nakamura lenktyninės mašinos išvaizdos skulptūra - tai menininko įsivaizduojamas bandomojo aparato variantas viršgarsinei kelionei.

Yoshihiro Suda laikomas aukščiausios klasės medžio drožėju, iš medžio drožiančiu natūralaus dydžio augalus, gėles, jų žiedus.

Ne mažiau įspūdingi ir kitų menininkų tapybos darbai, fotografijos, skulptūros, instaliacijos bei vaizdo darbai.

Parodą M. Žilinsko dailės galerijoje surengė Japonijos ambasada ir Japonijos fondas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.