Vardinė V. Kernagio gitara - G. Storpirščio rankose

Privataus liūdesio vakaras. Bent taip dešimtojo bardų festivalio „Tai – aš” uždarymo koncertą apibūdino dainų tekstų autorius Liutauras Degėsys. Jis šiemet LATGA-A apdovanotas už didžiausią nacionalinį indėlį į dainuojamosios poezijos tekstus.

Daugiau nuotraukų (1)

Viktorija Vosyliūtė

Oct 22, 2012, 8:16 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 11:17 PM

Laukiamiausią festivalio prizą – vardinę Vytauto Kernagio gitarą, gavo atlikėjas ir aktorius Gediminas Storpirštis. Naujosios gitaros savininkas atviravo, kad dar vaikystėje su pavydu žvelgdavo į maestro V. Kernagį, nes jis ir Virgis Stakėnas turėjo geriausias Lietuvoje gitaras.

Į dešimtą kartą vykusio festivalio „Tai – aš” baigiamąjį koncertą bilietų greitai nebeliko, o paskutiniuosius dainuojamosios poezijos gerbėjai išgraibstė net į stovimas vietas. „Geriau liūdėti su bardais, nei džiaugtis su politikais” – sakė dainos apie linksmai išsižiojusį užtrauktuką autorius L. Degėsys.

Susirinkusieji liūdėti su bardais tam turėjo puikią progą – ant scenos lipo žinomi Lietuvos dainuojamosios poezijos atlikėjai ir svečiai iš viso pasaulio: Brazilijos, Škotijos, Danijos, Baltarusijos, Latvijos, Rusijos, Ispanijos, Švedijos, Prancūzijos.

Iki išnaktų užsitęsusio koncerto ir penkių valandų dainuojamosios poezijos dozės galėtų užtektų visiems metams. Koncerto metu netrūko ryškių atlikėjų, subtilių juokelių ir progų susimąstyti apie savo egzistencijos prasmę.

Savo kūrinius atliko ir albumą „Panda” neseniai išleidęs Vidas Bareikis. Dainuojamosios poezijos chuliganas atlikdamas kūrinį „Rėkti trypiant kojom” išties energingai trypė kojomis į Šv. Kotrynos bažnyčios grindis. Pavyzdžiui, bardas Jonas Bagdonavičius dainas atliko kartu su kaubojiškai apsirėdžiusia grupe, o Virgis Stakėnas smagiai traukė dainą „Durnių laivas”. Skrybėlėtasis country muzikos atlikėjas prieš atliekant dainą publikai sakė, kad niekam konkrečiai jos nededikuoja, tačiau leidžia įsivaizduoti, kam ji galėtų būti skirta.

Tuo tarpu, AGATOS Tarybos pirmininkas Rimantas Bagdzevičius bardų festivalį juokais sulygino su beprotnamiu. Jis džiaugėsi, kad jau dešimtoji gitara pasiekia jos vertą savininką. Laikydamas naująją gitarą rankose G. Storpirštis sakė, kad tai didžiausias dainuojamosios poezijos žanro apdovanojimas ir išsipildžiusi jo svajonė turėti ką nors panašaus. Laureato pasirinkimu neabejojo ir festivalio įkūrėjas Juozas Žitkauskas. „G. Storpirštis daug prisidėjęs prie dainuojamosios poezijos renesanso. Šiandien jis yra vienas iš tų bardų, kurie ne tik dainuoja, bet daug daro, kad šitas žanras gyvuotų. ” – sakė J. Žitkauskas.

Tarptautinis dainuojamosios poezijos „Tai – aš” šiemet žiūrovams padovanojo daugiau, nei 30 koncertų Lietuvoje, Latvijoje ir Lenkijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.