L. Mockūnas koncertuos Lietuvoje su „Free Tallinn Trio”

Lietuvos džiazo federacija ir Estijos džiazo sąjunga tęsia ne vienerius metus vykstantį abiejų šalių džiazo atlikėjų mainų projektą ir lapkričio 21 – 23 dienomis pristato unikalios estų trijulės „Free Talinn Trio” ir Liudo Mockūno koncertus Kedainiuose, Vilniuje ir Kaune. Projektą iš dalies finansuoja Kultūros rėmimo fondas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 21, 2012, 5:04 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 5:53 AM

Free Talinn Trio – unikali trijų menininkų kombinacija, kurioje puikiai dera plačių galimybių Anne-Liis Pollas balsas, klasikinio fortepijono virtuozas Anto Pettas, kuris paskutinius dvidešimt metų gilinasi į free džiazą ir džiazo gitaristas Jaakas Sooaaras, vienas žinomiausių Baltijos šalių džiazo muzikantas.

Free Talinn Trio atliekama improvizacinė muzika gali būti apibūdinama kaip improvizuota kamerinė opera, tačiau labiausia trio veikia šiuolaikinė ir  modernaus džiazo muzika. Skirtingos muzikantų patirtys veda į naujų šio žanro teritorijų įsisavinimą ir padeda išvengti tradicinių laisvos improvizacijos klišių. Įkurtas 2006 m, trio koncertavo Austrijoje, Lietuvoje, Lenkijoje, Švedijoje, Vokietijoje (Moers festivalyje), Prancūzijoje (Jazzycolours festivalyje), Anglijoje (LIFEM festivalyje), Nyderlanduose (Strangeris Thanas Paranoia festivalyje), Suomijoje (Pori festivalyje), Graikijoje ir Estijoje. Debiutinis albumas “Full Moon” (AVA Muusika) išleistas 2007 – ųjų metų balandį, antroji kompaktinė plokštelė “A Tale” (gyvai Moers festivalyje) išleista Anglijos įrašų kompanijos „Leo Records”. Koncertiniam turui Lietuvoje prie trio papildys saksofonistas Liudas Mockūnas.

Saksofonininkas Liudas Mockūnas, kryptingai dirbantis ir be atvangos grojantis, palaipsniui pelnė kaip rimto ir į kompromisus nesileidžiančio muzikanto reputaciją. Baigęs mokslus Lietuvos Teatro ir Muzikos Akademijoje ir Danijos Ritmo muzikos konservatorijoje, apkeliavęs ne vieną pasaulio šalį, L. Mockūnas grojo beveik visoje Europoje, JAV, Izraelyje, Turkijoje, Japonijoje bei Kinijoje.

Muzikantas nuolat bendradarbiauja su Marc‘u Ducret, Barry Guy, Vladimiru Tarasovu, Stefan‘u Pasborg‘u, Mats‘u Gustafsson‘u, Jacob‘u Anderskov‘u, Mikko Innanen‘u, Copenhagen Art Ensemble ir kt., yra grojęs su Andrew Hill‘u, Scot‘u Colley, Nasheet‘u Waits‘u ir kt. Saksofonininkas apdovanotas įvairiais prizais tarp jų „Vilnius Jazz“, „Birštonas Jazz“, „Mūzų Malūno” ir „Lietuvos Muzikų Sąjungos” prizais už nuopelnus Lietuvos džiazo kultūrai.

2004 su savo grupe „Toxikum“ pelnė prestžiškiausią muzikos apdovanojimą Danijoje „Danish Music Award“, o 2011 m. Auksinį scenos kryžių Kompozitoriaus nominacijoje už muziką spektakliui „Prakeiktieji“ (rež. A. Areima, OKT teatras).   “Rimtas, absoliučiai originalus ir įtraukiantis pasirodymas daugėliu aspektu buvo įspūdingas.” Chris Parker apie Free Talinn Trio koncertą Londone.

Koncertai vyks Kedainių daugiakultūriame centre (Lapkričio 21 d., 18 val.), Piano.lt koncertų salėje, Vilniuje (Lapkričio 22 d., 19 val.) ir Kauno menininkų namuose (Lapkričio 23 d., 18 val.). Be to Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje bei VDU muzikos akademijoje Anne – Liis Poll, Anto Petti r Jaak Sooaar surengs meistriškumo kursus.   Šių metų mainai jau įsibegėję – rugsėjį Estijoje viešėjo lietuvaičių grupė “Ditties”, pries savaitę solo pasirodymą festivalyje VDU Jazz Jungtys surengė gitaristas Martas Soo, gruodį Estijoje koncertus surengs Kęstučio Vaiginio kvartetas ir Liudas Mockūnas su Free Talinn Trio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.