„Kalėdinių vakarų“ svečias - pianistas A. Korobeinikovas

Pianistas Andrejus Korobeinikovas ir Vladimiro Spivakovo Fondo stipendininkai – menų festivalio „Kalėdiniai vakarai“ dalyviai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 16, 2013, 2:22 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 7:18 PM

Sausio 26 ir 27 dienomis Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje klausytojų laukia du neeiliniai tarptautinės programos „Kultūrų dialogas“ menų festivalio “Kalėdiniai vakarai“ jaunos kartos muzikantų koncertai – pianisto Andrejaus Korobeinikovo pasirodymas su Lietuvos nacionaliniu simfoniniu orkestru ir Tarptautinio Vladimiro Spivakovo labdaros fondo stipendininkų koncertas.

Pianistas A. Korobeinikovas – tai vienas ryškiausių jaunosios kartos muzikantų, stebinanti savo pasiekimais asmenybė.

Atlikėjas būdamas vos 19 metų baigė Valstybinę P. Čaikovskio konservatoriją aukso medaliu (savo laiku tik legendiniam S. Rachmaninovui pavyko tai padaryti tokio jauno amžiaus), vėliau stažavosi Karališkame muzikos koledže Londone, o sulaukęs 20 metų pianistas tapo 20 skirtingų Rusijos, JAV, Italijos, Portugalijos, Didžiosios Britanijos, Nyderlandų ir kt. šalių tarptautinių konkursų nugalėtoju.

Šiandien A. Korobeinikovo koncertai rengiami geriausiose pasaulio koncertinėse salėse – Maskvos valstybinės konservatorijos, Los Andželo „Walt Disney Concert Hall“, Milano „Sala Verdi“, Paryžiaus „Salle Alfred Cortot“, Tokijaus „Hamarikyu Asahi Hall“, Londono „Wigmore Hall“, Zagrebo „Vatroslav Lisinski“; jis bendradarbiauja su garsiausiais dirigentais – Vladimiru Aškenazi, Džonu Akselrodu, Konstantinu Orbelianu, Jošinori Kavači, Ovidiu Balan, Eduardu Serovu.

Sausio 26 d. 19 val. orkestro muzikos koncerte su LNSO, diriguojant maestro Juozui Domarkui, Rusijos pianistas Andrejus Korobeinikovas, atliks įspūdingą ir techniškai itin sudėtingą Šostakovčiaus Pirmąjį koncertą fortepijonui. O orkestro programoje – ištisa muzikos spalvų gama: tai ir rafinuota klasicizmo vunderkindo Mozarto „Haffnerio“ simfonija, audringo romantizmo emocijomis trykštanti Liszto poema „Mazepa“, ir į filosofinius apmąstymus kreipiantis Musorgskio simfoninis paveikslas „Naktis ant Raganų kalno“.

Sausio 27 d. 12 val. menų festivalis „Kalėdiniai vakarai“ kviečia pasiklausyti jaunųjų Rusijos atlikėjų. Akordeonininkas Levas Kaganeris, smuikininkas Dmitrijus Borodinas ir pianistė Margarita Molčanova yra Tarptautinio Vladimiro Spivakovo labdaros fondo stipendininkai.

Šis 1994 m. garsaus muziko įsteigtas fondas rūpinasi jaunaisiais talentais, jau yra surengta apie 7 tūkstančius koncertų Rusijoje ir užsienio šalyse.

Fondo stipendininkus atrenka komisija, kuriai vadovauja pats V. Spivakovas, o tai užtikrina jaunųjų atlikėjų profesionalumą ir aukšto meninio lygio koncertinius pasirodymus. Levas Kaganeris, Dmitrijus Borodinas ir Margarita Molčanova yra daugelio tarptautinių konkursų laureatai, turintys ne tik solinių koncertinių pasirodymų patirtį, bet ne kartą koncertavę su maestro Vladimiro Spivakovo vadovaujamais orkestrais.

Už itin efektyvią veiklą 2012 m. V. Spivakovui suteikta Rusijos Federacijos valstybinė premija. Šiame koncerte jaunieji virtuozai atliks Johanno Sebastiano Bacho, Fryderyko Chopino, Piotro Čaikovskio, Vytauto Barkausko ir kitų kompozitorių kūrinius.

Šie koncertai taps dar viena Rusijos Federacijos Kultūros ministerijos ir menų festivalio „Kalėdiniai vakarai“ organizatorių – Rusijos ambasados Lietuvoje, tarptautinės programos „Kultūrų dialogas“, kurios partneriai – Lietuvos nacionalinė filharmonija, Maskvos valstybinė akademinė filharmonija, Slavų tradicinės muzikos mokykla dovana sostinės gyventojams ir svečiams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.