Spektaklio „BollyWood“ autorius G. Ivanauskas: „Bėgsim nuo Indijos blizgučių“

Gyčio Ivanausko teatro gerbėjų laukia naujas, indų kino filmų šokių įkvėptas spektaklis „BollyWood“. Spektaklio sumanytojas G. Ivanauskas, užbėgdamas žiūrovams už akių, įspėja: „Bėgsim nuo Indijos, jos blizgučių ir visų šablonų“.

„Bollywood“ – spektaklis apie atsidavimą vienas kitam, apie meilę.<br>N. Bierancas
„Bollywood“ – spektaklis apie atsidavimą vienas kitam, apie meilę.<br>N. Bierancas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 23, 2013, 3:11 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 10:07 AM

Kaskart netradiciniais režisūros bei choreografijos sprendimais vis stebinantis G. Ivanauskas ir šį kartą žada žiūrovas nelauktą ir netikėtą reginį. „Nesistengiame apsimetinėti, kad suprantame, mokame ir išmanome indų šokį.

Statydami spektaklį „Tango Salon“ lygiai taip pat interpretavome argentinietiškąjį tango. Tą patį darome ir čia. Tai yra Bolivudo interpretacija – klasikinio šokio, aktorystės meno ir šiuolaikinio šokio sintezė. Būtent šis komplektas ir gniaužia kvapą“, – apie savo naujausią spektaklį pasakojo G. Ivanauskas.

Bolivudo šokiais choreografas susižavėjo dar prieš septynerius metus, kai studijavo Austrijoje. Pakerėtas indų kino filmų šokių kuriamos nuotaikos, emocijų, šokio manieros, netgi naivumo, jis ėmėsi tai perkelti į Lietuvos teatro sceną. Atėjanti premjera – tai aliuzija į Bolivudo filmus, kurie kadaise visus džiugino, kuriuose būdavo daug džiaugsmo, šviesos, spalvų ir šiek tiek liūdesio.

Spektaklio herojai tėtušis ir pikta motinėlė (aktorė Eglė Mikulionytė) išsiųs savo tris mylimas dukteris į šiuolaikinį pasaulį ieškoti laimės. Ką dukterys ten ras, kaip sužadėtinius priims tėvai ir kokios linksmybės jų laukia, žiūrovai išvys jau vasario 14-ąją Teatro arenoje Vilniuje.

Viską iki smulkmenų apgalvojantis G. Ivanauskas ir spektaklio premjeros datą parinko neatsitiktinai – tai dar viena proga padėkoti mylimam žmogui. „Bollywood“ – spektaklis apie atsidavimą vienas kitam, apie meilę. Norėčiau, kad žmonės dažniau atsigręžtų vienas į kitą, nepamirštų, o atėję į spektaklį – nuvytų šalin blogas emocijas ir atsiduotų gėriui ir grožiui visai kaip senuose Bolivudo filmuose“, – sakė G. Ivanauskas.

Po premjeros Vilniuje spektaklis „BollyWood“ vasario 15 d. bus parodytas Klaipėdos žvejų rūmuose, vasario 21 d. Girstučio kultūros centre Kaune, vasario 23 d. Šiaulių kultūros centre.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.