Lietuvos dvarų nuotraukų paroda keliaus į užsienį

Užsienio reikalų ministerijoje atidaryta Dianos ir Leono Garbačauskų nuotraukų

Parodoje "Lietuvos dvarai" - 140 nuotraukų, kuriose įamžinta 20 dvarų.<br>ELTA
Parodoje "Lietuvos dvarai" - 140 nuotraukų, kuriose įamžinta 20 dvarų.<br>ELTA
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-01-29 20:03, atnaujinta 2018-03-13 00:20

Užsienio reikalų ministerijos ambasadorius ypatingiems pavedimams Evaldas Ignatavičius parodos pristatyme pastebėjo, kad šiais laikais dalis dvarų prisikelia naujam gyvenimui, kuris taip pat žadina ir Lietuvos provinciją, siunčia ženklus vietos bendruomenėms.

„To prisikėlimo ženklai - mūsų buvusių kolegų fotografijose, kurios pasklis po Lietuvą ir pasaulį, atlikdamos kultūrinę ambasadorystės misiją šiais labai svarbiais Lietuvai pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai metais“, - sakė E. Ignatavičius.

Ambasadorius taip pat pabrėžė, kad pirmasis Lietuvos užsienio reikalų ministras Joachimas Chreptavičius taip pat buvo dvarininkas, daug nusipelnęs ne tik valstybės valdymui, bet - per savo dvarą - ir naujų technologijų, prekybos plėtrai.

„XIX amžiuje Lietuvai neturint savo valstybės dvarai atliko savotišką Vakarų pasaulio ambasadų misiją, jų valdytojai parveždavo iš Europos sostinių modernių idėjų ir skleisdavo jas savo krašte“, - teigė E. Ignatavičius.

Paroda pristato 140 profesionalių ir estetiškai patrauklių nuotraukų, kuriose įamžinta 20 dvarų - jų fasadai, architektūrinės detalės, puošybos elementai, želdiniai. Fotografijose vaizduojami architektūriniai ansambliai mena didingą praeitį - laikus, kai dvarai buvo diplomatijos ir administracijos centrai, kultūros židiniai.

„Lietuvos dvarai“ - tai vienas iš Užsienio reikalų ministerijos Informacijos ir viešųjų ryšių departamento kultūros politikos projektų. Parodos tikslas - per Lietuvos diplomatines atstovybes užsienyje ir Lietuvos savivaldybes pristatyti šią unikalią Lietuvos kultūros istorijos dalį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.