Lietuvos kamerinio orkestro vadovas S. Krylovas: „Turime didelių planų“

„Lietuvos kamerinis orkestras (LKO) šiuo metu yra labai geros formos. Nepasakyčiau, kad jis ką  nors groja geriau, ką nors blogiau - kad ir ko imtųsi, rodo patį aukščiausią lygį“, - gyrė savo vadovaujamą kolektyvą rusų smuiko virtuozas Sergejus Krylovas.

Po koncerto Nacionalinėje filharmonijoje S .Krylovą Vilniuje vėl išgirsime tik birželį.<br>D. Matvejevas
Po koncerto Nacionalinėje filharmonijoje S .Krylovą Vilniuje vėl išgirsime tik birželį.<br>D. Matvejevas
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Andrikonytė

Feb 19, 2013, 8:08 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 12:59 PM

Neseniai maestro pristatė vilniečių orkestrą Italijoje, kur pats reiškiasi ir yra pripažintas bene plačiausiai, nes ten gyvena, yra pelnęs Antonio Stradivariaus konkurso laurus. LKO surengė koncertus Genujos „Teatro Carlo Felice“ bei Kremonos A.Ponchielli teatre. Be to, specialiai užsakytą trijų dalių programą orkestras atliko Kremonos smuiko muziejuje, naujoje A. Stradivariaus salėje.

„Tai nekasdieniškos scenos - esu jas išbandęs su kitais muzikantais. Smagu, kad dabar čia galėjau pristatyti savo vadovaujamą orkestrą, ir jis pasirodė puikiai - sulaukėme tik gerų įvertinimų“, - džiaugėsi S. Krylovas, seniai svajojęs išpopuliarinti LKO Italijoje.

S. Krylovo vadovaujamas Lietuvos kolektyvas su vadovu šioje šalyje pirmą kartą gastroliavo 2009-aisiais ir taip pat sulaukė kritikų komplimentų.

„Pastarieji koncertai turėtų tapti orkestrui postūmiu dažniau reikštis Italijoje“, - vylėsi po gastrolių Genujoje ir Kremonoje LKO direktorius Egidijus Mikšys. Tačiau jis neslėpė, kad kol kas LKO gastrolės yra įmanomos tik dėl mecenato Virgilijaus Striogos paramos.

S. Krylovas įsitikinęs, kad LKO vertas platesnio pripažinimo Europoje.

„Planuojame didelius ateities projektus ne tik Italijoje, bet ir kitose šalyse“, - atskleidė maestro.

Dvejos šiemetės LKO gastrolės žlugo - atšaukti koncertai Japonijoje ir Rusijoje. Tačiau antrasis orkestro sezono pusmetis  vis tiek pakankamai judrus.

Metus LKO pradėjo gastrolėmis viename didžiausių klasikinės muzikos renginių Olandijoje - „Storioni Festival“, kuriame pasirodė su jį rengiančio garsaus „Storioni Trio“ muzikantais. Kovą kolektyvo laukia koncertai Bulgarijoje, vasarą - Vokietijoje, Norvegijoje, Šveicarijoje.

2013-ųjų pasirodymus Vilniuje LKO pradeda vasario 20-ąją koncertu Nacionalinėje filharmonijoje. „Atliksime simfoninio atspalvio programą - Felixo Mendelssohno Smuiko koncertą ir Ludwigo van Beethoveno Ketvirtąją simfoniją, - žadėjo S. Krylovas. - Orkestrui tai nėra įprasta.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.