Pavasarinės arijos skambės iš dušo

Karščiausiomis ir slapčiausiomis muzikinėmis fantazijomis Vilniaus Kongresų rūmuose kovo 28 ir 29 dienomis dalysis Vilnius miesto operos solistai bei Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, vadovaujamas Gintaro Rinkevičiaus. Vos du kartus gruodžio mėnesį parodytas teatralizuotas koncertas „Arijos iš dušo“ susilaukė didžiulio susidomėjimo, todėl dabar grįžta su atnaujinta pavasariška programa bei dar daugiau retai Lietuvoje pasirodančių solistų.

Scena iš teatralizuoto koncerto „Arijos iš dušo“. A. Grigorian.<br>D. Matvejevas
Scena iš teatralizuoto koncerto „Arijos iš dušo“. A. Grigorian.<br>D. Matvejevas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 6, 2013, 3:55 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 12:12 PM

Gruodžio mėnesį didžiausią įspūdį publikai paliko kabareto programa, tapusi praėjusių koncertų atradimu. Nuskambėjus vienoms garsiausių, nors Lietuvos teatruose retai pasirodančių operų arijoms, "bohemiečių" trupė staiga pavirto aistringais džiazo, soulo, roko ar ilgesingų miuziklo dainų atlikėjais.

Kongresų rūmų scena kaito nuo aistringų duetų, neįtikėtinų solistų pokyčių bei staigmenų: įspūdingai Asmik Grigorian atlikta „Feeling Good“, Sigutės Stonytės bei Jeronimo Miliaus „Barcelona“ ir žavingojo Dexterio Fletcherio pasirodymas nepaliko abejingų nei scenoje, nei žiūrovų salėje.

Šį kartą britų aktorius ir režisierius, šiuo metu filmuojantis jau antrąjį savo filmą „Sunshine on Leith“, atvyks atlikti jau ne vienos, o dviejų dainų, tad energijos užtaisas - garantuotas.

A. Grigorian Lietuvoje pasirodys iškart po spektaklių Berlyno "Komische Opera", kur atliks Marijos partiją Piotro Čaikovskio operoje „Mazepa“,  Almas Švilpa atvyks iš Vokietijos Eseno operos teatro, ten pristatęs Parsifalį, Ieva Prudnikovaitė, atlikusi Suzuki partiją operoje „Madama Butterflai.

Iš Prancūzijos (Tulūzos) grįš ir Kostas Smoriginas, sukūręs Don Žuano vaidmenį, o Lauryna Bendžiūnaitė prieš „Arijas iš dušo“ Švedijoje atliks Miuzetės partiją „Bohemoje“. Vilniaus Kongresų rūmuose juos pasitiks ne mažiau talentingi kolegos: Sigutė Stonytė, Sandra Janušaitė, Jeronimas Milius, Rafailas Karpis, Dainius Stumbras, Tadas Girininkas. Toks gausus Lietuvoje ir Europoje žinomų dainininkų būrys pasirodys tik dviejuose išskirtiniuose koncertuose.

Pasak režisierės Dalios Ibelhauptaitės, tokie koncertai tampa puikia proga ir didžiuliu malonumu patiems kūrėjams vėl susirinkti, pabūti drauge, pasidžiaugti galimybe dalytis savo fantazijomis, norais. Kaip kiekvienas drąsus dainuoti namuose, duše ar vonioje, taip ir dainininkai drąsūs pasvajoti apie dar neišbandytus kūrinius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.