„Skalvijos“ jubiliejus – gero kino gerbėjų šventė

Iš prisiminimų ir jungčių su dabartimi sukūrė šventės atmosferą „Skalvijos“ kolektyvas, penktadienį minėjęs šio kino centro 50-metį.  Tą dieną  „Skalvija“ nerodė filmų – visa „Skalvija“ su rinktiniais svečiais šventė jubiliejų, reikšmingą ne vien šitam mažam kino teatrui sostinės centre. Juk tai vienintelis Vilniaus kino teatras, išlikęs nuo jo įkūrimo 1963 metų kovą iki šios dienos. Jubiliejinėje programoje buvo ir ekskursija po tas Vilniaus vietas, kuriose kadaise veikė kino teatrai, ir šventinės kalbos, ir žaisminga paroda.

Režisierė Agnė Marcinkevičiūtė.<br>V. Balkūnas
Režisierė Agnė Marcinkevičiūtė.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

Rūta Oginskaitė

Mar 8, 2013, 9:48 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 7:58 AM

Kviestiniai svečiai iš „Skalvijos“ programų koordinatorės Sonatos Žalneravičiūtės sužinojo, kur buvo „Pergalė“, „Vilnius“, „Spalis“, „Maskva“, „Aidas“, „Draugystė“, „Pionierius“, „Tėvynė“, „Žvaigždė“, „Tauras“, „Vasara“, „Neris“. Kur „Lietuva“ – iki šiol nepamiršta. Tačiau mažai kas įsivaizdavo, kur karo metu veikė medinis kino teatras „Helios“, skirtas vokiečių kareiviams, ir kur - mūrinis „Helios“, skirtas vien karininkams.

Pačioje „Skalvijoje“ jubiliejinę nuotaiką sukėlė Vikos Petrikaitės fotografijų paroda, kurioje – „Skalvijos“ darbuotojai, persirengę įvairių kino filmų personažais. V. Petrikaitė dirba „Skalvijos“ bilietų kasoje ir studijuoja fotografiją, o pastaroji jos kūrinių paroda – jau trečioji, skirta „Skalvijos“ sukakčiai.

Pirmojoje ji užfiksavo „Skalvijos“ užkaborius – tai, ko kino žiūrovai paprastai nemato. Antrojoje įamžino „Skalvijos“ žiūrovus.

Jubiliejiniame vakare susitiko žmonės, kurie su „Skalvija“ susiję bene daugiausia: kuriantys kiną, prisidedantys prie „Skalvijos“ darbų, rašantys, buvę darbuotojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.