Fotomenininko R. Požerskio kūryba - Sankt Peterburge

Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas fotomenininkas Romualdas Požerskis savo kūrybą pristatys Rusijoje, Sankt Peterburge. Parodos kuratorius Jurijus Gurčenkovas įsitikinęs, kad kauniečio kūryba priklauso ne tik Lietuvai, bet viso pasaulio kultūrai.

Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė

Mar 11, 2013, 2:19 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 5:30 AM

Kovo 12 dieną, antradienį, Sankt Peterburge, fotografijos galerijoje „Rachmaninovo kiemelis“, bus atidaryta fotomenininko R.Požerskio darbų paroda „Laikmečio dokumentai“. Parodos kuratorius J.Gurčenkovas pasakojo, kad galerija vykdo projektą „Pasaulio fotografijos žvaigždės“. Todėl „Laikmečio dokumentai“ puikiai atitinka galerijos koncepciją.

„R. Požerskis - Lietuvos fotografijos legenda. Jo vardas ir dabai priklauso ne tik Lietuvai, bet bendrai pasaulio kultūrai. Menininkas kuria dideles fotografijų serijas, imasi naujų temų ir sėkmingai jas įgyvendina. Tai per dešimtmečius ištobulintas jam būdingas stilius“, - sakė J. Gurčenkovas.

Parodoje bus eksponuojami R. Požerskio kūrybos klasikinio laikotarpio darbai. Juose atsiskleidžia neatsiejamas fotografijos ryšys su šviesa ir šešėliu.

Visos fotografijos sukurtos praėjusiame amžiuje, sovietų okupuotoje Lietuvoje, todėl darbai jau tapo ir istoriniais  fotodokumentais.

Kovo 13-ąją galerijoje „Rachmaninovo kiemelis“ vyks  R. Požerskio kūrybos vakaras, bus skaitoma paskaita „Fotografijų serijos sukūrimas lygiavertis didelio romano parašymui“.

Kauniečio „Laikmečio dokumentas“ - antroji asmeninė kūrybos paroda Sankt Peterburge.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.