Į koncertą „Arijos iš dušo“ atvykstančio solisto šunį Vokietijoje prižiūrės kitas „bohemietis“

Kovo 28, 29 dienomis Vilniaus Kongresų rūmuose „bohemiečiai“, dabar tapę Vilniaus miesto opera, su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru pristatys atnaujintą „Arijų iš dušo“ teatralizuotą koncertą. Pirmojoje dalyje pasidaliję operų arijomis, antrojoje atlikėjai stebins džiazo, soulo, roko bei miuziklų dainomis. Visus skambėsiančius kūrinius atsirinko patys dainininkai.

Koncerto „Arijos iš dušo“ pirmojoje dalyje pasidaliję operų arijomis, antrojoje atlikėjai ners į kabareto aplinką.
Koncerto „Arijos iš dušo“ pirmojoje dalyje pasidaliję operų arijomis, antrojoje atlikėjai ners į kabareto aplinką.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 12, 2013, 2:06 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 4:06 AM

„Bohemiečiai“ niekada nesisikundžia emigruojančiais talentais ir lyg krepšinio rinktinė vėl suburia į vieną komandą ryškiausias Lietuvos operos žvaigždes. Kas kartą pristatydama savo projektus ar spektaklius Vilniaus miesto opera gali pasigirti surenkanti bene visus ne vien Lietuvoje vertinamus, bet ir užsienyje laukiamus operos solistus.

„Bohemiečių“ renginiuose ryškiai švytinčią Asmik Grigorian pastaruoju metu galima išvysti ne viename garsiame Europos teatre. Šį mėnesį ji dainavo Mariją Berlyno „Komische Opera“ teatro premjeroje „Mazepa“.

Lauryna Bendžiūnaitė šiuo metu dirba Švedijoje, ji atlieka Miuzetės vaidmenį „Bohemoje“, Ieva Prudnikovaitė ir Almas Švilpa - Vokietijoje, Kostas Smoriginas - Prancūzijoje, Vaidas Vyšniauskas - Italijoje.

Kas juos traukia grįžti į Lietuvą? Antai A. Švilpa, sužinojęs apie kovo mėnesio „Arijas iš dušo“, atšaukė kelių dienų atostogas Šveicarijoje, įtikino savo vaikus, kad Lietuvoje sniegas toks pat gražus ir pasiryžo nelengvai kelionei. Kartu su atžalomis A. Švilpa automobiliu keliaus dvi dienas, tik atvykęs eis repetuoti, o po koncertų ankstyvą kovo 30 dienos rytą sės prie vairo ir trauks atgal, nes turės spėti į kitos dienos spektaklį Esene, kur Richardo Wagnerio operoje atliks Parsifalio partiją.

Į šią istoriją įsivėlęs ir dar vienas „bohemiečių“ trupės narys Laimonas Pautienius - jam bus patikėta saugoti A. Švilpos šunį, liekantį Vokietijoje.

Pats A. Švilpa nedaugžodžiaudamas teigia, jog pirmą kartą gavus „bohemiečių“ pasiūlymą dainuoti „Onegine“, jam buvo tiesiog smalsu. O po bendro darbo  liko šilčiausi įspūdžiai.

Kalbantis su „bohemiečių“ trupėje kuriančiais menininkais niekada neužsimenama apie materialius dalykus. Suvažiuojantiems solistams darbo tikrai nestinga, bet jie vis tiek mielai grįžta į Vilnių, vos gauna žinią apie naują projektą. Kodėl?

„Yra toks dalykas - kūrybinė intriga. Jaunas žmogus juk jaučia, kur yra stovintis liūnas ir kur gali atsirasti intriga. Jiems tai svarbiausia. Jie juk mato, kad čia kažkas vyksta, burbuliuoja. Juos traukia tas judėjimas, kūrybinė laisvė.

Net toks solistas kaip A. Švilpa, kuris atlieka rimtas vokiškos muzikos partijas, čia staiga pajunta kitą atmosferą, kuri išlaisvina. Kiekvienam to norisi, visi to siekiame. Čia nėra iš anksto paruoštų schemų, čia tvarka skleidžiasi kūryboje“, - sakė operos solistė Sigutė Stonytė, pati neatsispyrusi laisvės traukai ir dalyvausianti „Arijų iš dušo“ koncertuose.

„Arijose iš dušo“ pasirodys A. Grigorian, L. Bendžiūnaitė, I. Prudnikovaitė, S. Stonytė, Sandra Janušaitė, A. Švilpa, Jeronimas Milius, Rafailas Karpis, Dainius Stumbras, V. Vyšniauskas, Kostas Smoriginas, Tadas Girininkas, Dexteris Fletcheris.

Muzikine dalimi rūpinsis dirigentas Gintaras Rinkevičius, Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, „bohemiečių“ suburta  džiazo atlikėjų grupė Feliksas Zakrevskis, Marius Aleksa, Eugenijus Kanevičius, Valerijus Ramoška.

Arijos iš dušo“ vyks Vilniaus Kongresų rūmuose kovo 28, 29 d. 19 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: nusipelniusių Lietuvos medikų apdovanojimai 2024