Festivalyje „Kaunas Jazz“ žibės pasaulinės žvaigždės

Balandžio 25 - 29 dienomis Kaune vyksiančio tarptautinio džiazo festivalio „Kaunas Jazz“ rengėjai penktadienį žurnalistams pristatė būsimą programą. Festivalio sumanytojas Jonas Jučas ją apibūdino kaip brandžią ir intriguojančią. Džiazo gerbėjai galės mėgautis ne vienos pasaulinės žvaigždės pasirodymais.

Festivalio rengėjai J. Jučas ir I. Jučaitė.<br>L. Pileckas
Festivalio rengėjai J. Jučas ir I. Jučaitė.<br>L. Pileckas
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė

Mar 22, 2013, 10:45 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 12:43 PM

23-iajame festivalyje pasirodys atlikėjai iš Jungtinių Amerikos valstijų, Japonijos, Izraelio, Prancūzijos, Lenkijos, Olandijos, Šveicarijos, Pietų Afrikos Respublikos ir Lietuvos. Iš viso balandžio 25 - 28 dienomis Kaune vyks 10 mokamų ir 11 nemokamų koncertų Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Didžiojoje salėje, klube „Combo“, Vienybės aikštėje, Kauno sinagogoje, Vytauto Didžiojo bažnyčioje ir „Žalgirio“ arenoje. Balandžio 29-ąją festivalis baigsis Koncertu sostinėje, Kongresų rūmuose.

Balandžio 25-ąją festivalio rengėjai pakvies į džiazo šventės pradžios iškilmes Kauno rotušėje. Miesto meras Andrius Kupčinskas žadėjo J. Jučui ir festivalio direktorei Audrai Jučienei patikėti miesto raktą. Juo atrakinus miesto vartus balandžio 26-ąją Kaune pasklis džiazo dvasia. Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje tradiciškai skambės varpų muzika, mažieji kauniečiai pieš džiazo garsus ant aikštės grindinio. Vėliau publika įsitrauks į džiazo koncertų maratoną.

Festivalio meno vadovė Indrė Jučaitė ypač džiaugėsi, kad į Kauną pavyko pakviesti balandžio 28 dieną „Žalgirio“ arenoje pasirodysiančią vokalinio džiazo grupę iš JAV „Naturally 7“.  Septynetukas pribloškia ne tik dainavimu, bet ir sugebėjimu vien balsais  imituoti įvairiausių muzikos instrumentų skambesį.

VDU Didžiojoje salėje bus galima išgirsti svečius iš Izraelio „Roy Oliel Sextet“, kurios lyderis yra garsus būgnininkas. Vokalinio džiazo gerbėjus lepins atlikėjas iš JAV Gregory Porteris. Šioje scenoje specialų projektą „Klasikos diversijos“ pristatys pianistas Petras Geniušas ir džiazmenas Vladimiras Čekasinas.

Publiką turėtų suintriguoti ir JAV bei Didžiosios Britanijos atstovų  kolektyvas „Kyle Eastwood Band“. Grupės lyderis K. Eastwoodas yra  garsiojo Holivudo aktoriaus ir režisieriaus Clinto Eastwoodo sūnus,  garbstomas ne tik dėl savo pavardės, bet ir dėl bosininko talento.

Ne mažiau įdomūs ir garsūs atlikėjai pasirodys ir nemokamuose  koncertuose Vienybės aikštėje bei klube „Combo“. Šiuos koncertus  tiesiogiai galės stebėti ir internautai.

Džiazo aistruoliai nekantriai laukia ir „Kaunas Jazz“ koncerto  Vilniuje. Balandžio 29 dieną Kongresų rūmuose koncertuos pianistė iš Japonijos Hiromi Uehara su grupe. 32 metų muzikantė  vunderkindė jau yra užkariavusi visą pasaulį.

Festivalio dienomis Kaune vyks ir daugiau šventinių renginių. Po  Šv.Velykų miesto centre pradės važinėti senovinis Džiazo autobusas.  Balandžio 27-ąją Vienybės aikštėje vyks džiazo madų pristatymas ir  šventinis fejerverkas.

Kauno senamiestis netrukus pasipuoš festivalio vėliavomis. Ten taip pat  ketinama rengti nedidelius džiazo koncertus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.