Per Velykas į Vilnių atvyks latvių operos solistė K. Gailytė

Balandžio 1 d. 18 val. Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčioje pavasario vėjai atpūs šventinę programą „Kančia ir prisikėlimas“. Iškiliame koncerte bus galima išgirsti ne tik pagrindinį rengėją - Vilniaus savivaldybės chorą „Jauna muzika“ su dirigentais Vaclovu Augustinu ir Egidijum Kavecku priešaky, bet ir vokalinį ansamblį „Balsai“ (meno vadovas ir dirigentas Egidijus Kaveckas, vokalo pedagogė Aušra Liutkutė), Šv. Kristoforo kamerinį orkestrą (meno vadovas ir dirigentas Donatas Katkus) bei kviestinę solistę, Latvijos nacionalinės operos dainininkę Kristinę Gailytę.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 26, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 8:22 AM

Koncerte skambės pluoštas chorinių kompozicijų, sukurtų nuo vėlyvojo renesanso iki šių dienų kompozitorių: Carlo Gesualdo di Venoso, Vaclovo Augustino, Emilio Rabergo, Jano Sandströmo, Sveno Davido Sandströmo.

Kertiniu vakaro tašku taps Ėriko Ešenvaldo oratorija „Passion and Resurrection“ („Kančia ir prisikėlimas“). Šis kūrinys kaip tik ir atliepia Šv. Velykų tikėjimo, kančios bei džiaugsmo dvasią ir reikalauja iš atlikėjų ryškaus bei įtaigaus muzikinio istorijos perteikimo. Šalia choro, orkestro ir vokalinio ansamblio scenoje klausytojai išgirs puikaus balso dainininkę K. Gailytę.

Nuo 1998 m. ši solistė dainuoja Latvijos nacionalinėje operoje. Kaip kviestinė dainininkė 2005 m. ji dalyvavo Savonlinos (Suomija) operos festivalyje (atliko Olimpijos vaidmenį Jacques'o Offenbacho „Hofmano pasakose“), 2006 m. debiutavo Maskvos Didžiajame teatre Nakties karalienės vaidmeniu Wolfgango  Amadeaus Mozarto operoje „Užburtoji fleita“.

Kristinė koncertavo su įvairiais Baltijos šalių orkestrais, atliko įvairius vaidmenis operose bei stambios formos kūriniuose, taip pat parengė keletą kamerinės muzikos programų. Ji yra pelniusi apdovanojimų Latvijos ir užsienio šalių dainininkų konkursuose. Pasak dirigento E. Kavecko, galimybė bendradarbiauti su šia kaimyninės šalies dainininke yra didelis džiaugsmas ir nuostabi patirtis. Kai muzikos dramaturgijos prisipildo visi bažnyčios skliautai, jai abejingų likti tiesiog negali.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.