„Kino pavasaryje“ – skambūs baigiamųjų renginių akordai

Iki iškilmingo Vilniaus tarptautinio kino festivalio „Kino pavasaris“ uždarymo - liko tik pora dienų, tačiau festivalis dar pažers ne tik papildomų seansų į žiūrovų labiausiai lankomus filmus, bet ir ne vieną renginį bei staigmeną kino mylėtojams. Mero priėmime trečiadienį dalyvaus ne tik lietuvių kino kūrėjai, bet ir į Vilnių atvykę festivalio svečiai: filmų režisieriai, aktoriai ir kino industrijos atstovai iš skirtingų pasaulio šalių. Garsus aktorius Rade Šerbedžija trečiadienį dovanos kino mylėtojams vienintelį savo koncertą Vilniuje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 27, 2013, 5:00 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 6:48 AM

„Į šį „Kino pavasarį“ atvežėme ne tik rekordinį filmų skaičių. Itin pagausėjo ir festivalio renginių, specialių kino seansų, programų pristatymų, gyvo garso koncertų. Festivalio lankytojams siūlome tokių naujovių kaip maisto degustacija prieš kino seansą, kino kaskadininkų pasirodymai, kitų staigmenų. Visa tai - mūsų kryptingo siekio kuo labiau išplėsti tradicinio filmo žiūrėjimo ribas rezultatas,“ - sakė festivalio vykdomasis direktorius Algirdas Ramaška.

Trečiadienį Vilniaus miesto rotušėje vyks oficialus Vilniaus miesto mero priėmimas. Čia rinksis festivalio konkursinės programos tarptautinė žiuri, visi festivalio svečiai iš užsienio, Tarptautinio kino festivalių forumo dalyviai bei Lietuvos kino industrijos žmonės: aktoriai, režisieriai, prodiuseriai.

Trečiadienio vakarą „Kino pavasaris“ kviečia ir į finalinį festivalio muzikinių renginių „Kino pavasaris gyvai“ koncertą. Pasaulyje puikiai žinomas kroatų aktorius R. Šerbedžija atskleis dar vieną talentą - surengs gyvo garso koncertą muzikos klube „Tamsta“.

Ketvirtadienį per iškilmingą „Kino pavasario“ uždarymo ceremoniją bus skirti net aštuoni apdovanojimai. Pirmą kartą bus įteiktas vieno garsiausių Lietuvos kino kritikų Sauliaus Macaičio apdovanojimas, į kurį pretenduoja trylika programos „Kritikų pasirinkimas“ filmų.

Tradiciškai bus paskelbta geriausia metų Lietuvos kino aktorė, kurią renka žiūrovai balsuodami internete. Šiemet į šį titulą pretenduoja Jurga Jutaitė, Valda Bičkutė ir Severija Janušauskaitė. Daugiausia simpatijų pelniusiai aktorei prancūzų kosmetikos bendrovė „Bourjois“ padovanos romantišką kelionę į Paryžių - miestą, įkvėpusį daugybę kino kūrėjų. „Kino pavasario“ lankytojai balsuodami išrinks ir dar vieną nugalėtoją – žiūroviškiausią šių metų festivalio filmą.

Komisija, kurią sudaro aktorė ir režisierė Oona Mekas, kroatų režisierius Danilo Šerbedžija ir britų žurnalistas Laurence'as Boyce, paskelbs konkursinės programos „Trumpas konkursas“ pagrindinio prizo laimėtoją. Į šį titulą pretenduoja 25 trumpo metražo filmai.

Tarptautinės ART kino teatrų ir festivalių konfederacijos (CICAE) atstovai taip pat paskelbs savo favoritą. CICAE apdovanojimas padeda aukšto meninio lygio filmams atrasti savo žiūrovą nekomercinių kino teatrų salėse įvairiose šalyse. Žiuri nariai remia jaunus režisierius, taip pat filmus, atkeliaujančius iš mažiau kinematografija garsėjančių šalių.

Renginį vainikuos konkursinės programos „Nauja Europa - nauji vardai“ nugalėtojų paskelbimas. Penki tarptautinės žiuri nariai išrinks geriausią festivalio filmą ir skirs du papildomus specialiuosius prizus.

Festivalį uždarys vengrų režisieriaus Gyorgy Palfi filmas-koliažas „Galutinis montažas: ponios ir ponai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.