Teatro dieną gimęs aktorius A. Šurna: „Nei tėvas, nei motina apie tai negalvojo“

"Žmona Birutė palinkėjo išlikti tokiam, koks esu, ir turėti daugiau optimizmo. Labai gražūs žodžiai, kuriuose užkoduotas noras, kad ilgiau gyvenčiau“, - tokį linkėjimą 73-iojo gimtadienio proga trečiadienio rytą išgirdo aktorius Antanas Šurna.

A. Šurna Teatro dieną švenčia 73-iąjį gimtadienį.<br>R. Danisevičius
A. Šurna Teatro dieną švenčia 73-iąjį gimtadienį.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė

Mar 27, 2013, 3:57 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 5:54 AM

Vėliau jį telefonu pasveikino vilnietė duktė režisierė Jurgita, Airijoje gyvenantis sūnus Saulius, keli pažįstami. Garsus aktorius didelių iškilmių gimtadienio proga nesiruošia kelti – vakare apsilankys Teatro dieną vyksiančioje "Auksinių scenos kryžių" teikimo ceremonijoje, pabendraus su kolegomis.

Tai, kad aktoriaus gimtadienis sutampa su Teatro diena, - A. Šurnai tėra malonus atsitiktinumas.

„Ši diena man - dviguba šventė. Dievas taip parėdė, kad gimiau tą dieną, kai buvo teatro šventė. Nei tėvas, nei motina apie tai negalvojo, bet taip išėjo“, - nusijuokė A. Šurna.

Aktorius linkęs manyti, kad galbūt gimimo diena nulėmė jo profesiją. Dėl pasirinkimo A. Šurna nesigailėjo, tačiau dabar nėra visiškai patenkintas pensininko dalia: „Kol kas esu gyvas, bet buvusios valdžios atsiprašau, kad nenumiriau. Juk pensininkai Vyriausybei – našta. Nesvarbu, kad penkiasdešimt metų dirbau ir užsidirbau. Niekas to nebevertina. Tai skaudina, nes mūsų tautoje neliko pagarbos vyresnio amžiaus žmonėms.“

Teatro legendai A. Šurnai širdį skauda ir dėl to, kad netekęs darbo ir vėliau jo nebesuradęs iš Lietuvos buvo priverstas išvykti jo sūnus. Saulius emigravo į Airiją, dirba spaustuvėje.

„Sūnus ne emigravęs, o išvarytas“, - net ir savo gimtadienio dieną dėl sūnaus likimo piktinosi garsus aktorius.

Tačiau asmeninės nuoskaudos nepaskandino A. Šurnos pesimizmo liūne. Aktorius seka teatrinio gyvenimo naujienas, stebi jaunąją kartą.

„Man įdomu, ką jaunimas daro. Smalsu, kokia pamaina į teatrą ateina. Pastebėjau, kad tikrai yra jaunų gabių aktorių", - teigė A. Šurna.

Aktorius per gimimo dieną neketina valgyti torto, nes jam už skanėstus svarbiau  susitikimas su kolegomis per "Auksinių scenos kryžių"  teikimo ceremoniją.

„Kai žmogui sukanka 33 metai, reikia šurmulio. Kaip aš sakau, žmogus nusiperka sau dieną – nori būti žinomas, vertinamas. Jam likimas nupirko tą dieną, kurią reikia švęsti – kelti puotą. O kai man jau sukako 73 metai, visai kitaip galvoju: reikia išlaikyti harmoniją ir ramybę“, - tikino sukaktuvininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.