Kauno „Fluxus ministerijoje“ - A. Meko gyvenimas ir kūryba

Kauno „Fluxus ministerijoje“ - išskirtinė paroda „Visa tai ne sapnas: Adolfo Meko gyvenimas ir kūryba“

A. Mekas su žmona Pola Chapelle.<br>P. Lileikis
A. Mekas su žmona Pola Chapelle.<br>P. Lileikis
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 4, 2013, 7:00 AM, atnaujinta Mar 8, 2018, 9:21 PM

Kaune, buvusiame „Lituanicos“ batų fabrike įsikūrusioje „Fluxus ministerijoje“, balandžio 6-ąją pradedama eksponuoti Adolfo Meko fotografijų paroda „Visa tai ne sapnas: Adolfo Meko gyvenimas ir kūryba“.

Menų inkubatoriaus erdves užpildysianti ekspozicija - Lietuvoje mažai žinomo JAV nepriklausomo kino atstovo A. Meko (1925-2011) gyvenimo ir kūrybos retrospektyva.

A. Mekas yra labiau žinomas kaip avangardinio kino pionieriaus Jono Meko brolis. Vis dėlto gyvenimo nelepintas Adolfas ne tik svariai prisidėjo prie J. Meko kino filmų atsiradimo, dažnai buvo jų bendraautoris, bet ir kartu su broliu Jonu įkūrė vėliau tapusį  įtakingą kino kritikos žurnalą „Film Culture“.

A. Mekas buvo talentingas savarankiškas kūrėjas, kino režisierius, scenarijų autorius. Apie trisdešimt metų jis ugdė būsimus kino kūrėjus, buvo vienas labiausiai gerbiamų ir studentų mėgstamų Bardo koledžo (JAV) dėstytojų.

Retrospektyvoje pristatoma plati A.  Meko kūrybos ir veiklos skalė. Ekspozicijoje atsispindi kūrėjo gyvenimas ir kūryba – šeimos nuotraukos, profesinio gyvenimo akimirkos, kolegų ir studentų atsiminimai, kadrai iš kino filmų. 

Parodos atidarymas „Fluxus ministerijos“ (Jonavos g. 3, Kaunas) antrame aukšte balandžio 6-ąją, šeštadienį, 18 val. Ekspoziciją aplankyti bus galima iki gegužės 1 dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.